Færre svin i USA får priser til at stige kraftigt

Den seneste tid er priserne gået markant frem i USA. En ny opgørelse over svinebestanden har styrket svinepriserne.

Ved årsskiftet var det ikke særlig sjovt at være svineproducent i USA. 
Med en pris under 1,4 dollars pr. kg slagtevægt for svinekød og høje foderpriser var der betydelige tab i svinesektoren, der samtidig kunne se tilbage på et vanskeligt 2020.

For mange så vanskeligt, at de indstillede deres produktion, og en svinetælling fra USDA viste omkring fem procent færre svin i marts 2021.

Denne svinetælling har samtidig sat fut under det amerikanske svinefuturemarked. Det skriver Agrarheute.

Futuren for aprilterminen er kommet op i det højeste niveau i syv år. Ikke siden august 2014 har futuren været oppe i niveauet 2,2 dollars pr. kg slagtevægt.

Svinetællingen fra USDA viser en amerikansk svinesektor, der har været i knæ og har mistet en betydelig del af deres bestand. 

For to år siden var bestanden på 79 mio. styk. Det blev siden reduceret til 78,6 mio. styk i 2020, og 1. marts viste den samlede svinebestand sig at være skrumpet til 74,8 mio. dyr. 

Den mindre bestand kan meget vel tænkes at resultere i forholdsvis høje priser i lang tid. Dels er efterspørgslen fra Kina på svinekød enorm, og dels begynder den hjemlige efterspørgsel på svinekød at tage til i takt med, at restauranter er begyndt at genåbne efter coronapandemien. 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle