Færre vil være jordbrugsteknolog

Efter to rekordår er der i år færre ansøgere til jordbrugsteknologuddannelsen i Aarhus. Nedgangen overrasker ikke uddannelseschef, der ikke er bekymret.

Hvert år optages der på landsplan i omegnen af 200 studerende på den 2-årige uddannelse til jordbrugsteknolog, som udbydes i Odense, Slagelse og Aarhus.

Uddannelsen kan bruges for faglærte landmænd, der for eksempel ønsker at blive rådgivere, undervisere eller få en landbrugslederuddannelse på videregående niveau.

70 procent læser i Aarhus, hvor der udbydes hele ni specialeretninger. Efter to år med rekordmange ansøgere, så melder Erhvervsakademi Aarhus nu om fald i antallet af ansøgere til uddannelsen. 91 har søgt ind via kvote-2. Til sammenligning søgte 144 ind via kvote 2 i 2020.

Faldet skal ses i lyset af, at der generelt i år er langt færre ansøgere til de videregående uddanneler.

- Vi har haft historisk mange ansøgere de seneste år, så vi var forberedt på, at ansøgertallet nok ikke ville nå samme høje niveau i år, siger Lars Villemoes, uddannelseschef på Erhvervsakademi Aarhus i en pressemeddelelse.

Ikke bekymret

Han hæfter sig samtidig ved, at der er fuld beskæftigelse i landbruget, hvilket gør det mindre attraktivt at skifte fuldtidsarbejde ud med studieliv og SU.

- Det er selvfølgelig aldrig rart, når ansøgertallet falder, men jeg er ikke bekymret. De fleste ansøgere og særligt EUX’erne kommer til efter kvote 2-ansøgningsfristen og frem mod fristen 5. juli. Så vi regner da stærkt med at få fuldt hus som vi plejer, når vi når sommerens studiestart, siger han.

På Erhvervsakademi Aarhus forventer man, at modsat tidligere år, hvor man har måttet sige nej til ansøgere, i år vil kunne glæde langt flere med en studieplads. 

- Tidligere har det været meget lidt sandsynligt at komme ind på studiet, hvis man var faglært og søgte efter kvote 2-fristen den 15. marts. I år har man gode chancer for at komme ind, selvom ansøgningen først sendes i løbet af foråret, lyder vurderingen fra uddannelseschefen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle