Fødevare-butikker går sammen i ny organisation

Danske Slagtermestre, Danmarks Fiskehandlere, Ostehandlerforeningen for Danmark samt foreningen SMV Fødevarer går sammen.

Den danske fødevarebranche har gennem årene været domineret af store organisationer, der primært taler på vegne af de største virksomheder i branchen.

Sådan lyder det fra en ny organisation, der i dag er blevet født.

"Vi mener med andre ord, at der har manglet et talerør for mange af de mindre virksomheder og butikker inden for fødevareområdet. Derfor er vi gået sammen om at stifte FødevareDanmark," uddyber den nyudnævnte formand Leif Wilson Laustsen.

De stiftende parter af organisationen er Danske Slagtermestre, Danmarks Fiskehandlere, Ostehandlerforeningen for Danmark samt foreningen SMV Fødevarer.

Navnet bliver 'FødevareDanmark'.

"Formålet med ’FødevareDanmark’ er at skabe en samlet stemme for de små og mellemstore virksomheder og butikker inden for fødevareområdet, da deres udfordringer og prioriteringer ofte er andeledes end dem, der dominerer markedet," fortæller Leif Wilson Laustsen.

Fødevareministeren hilser den nye organisation velkommen:

"De mindre fødevarevirksomheder bidrager til et bredere fødevareudbud, styrker konkurrencen og udfordrer de store virksomheder til at gøre det endnu bedre. Vækst i de små og mellemstore fødevarevirksomheder er vigtig for regeringen, og jeg ser frem til et konstruktivt og spændende samarbejde med den nye organisation – ikke mindst om, hvordan vi kan forbedre vilkårene for at drive fødevarevirksomhed i Danmark," siger Eva Kjer Hansen i en kommentar i forbindelse med dannelsen af den nye organisation.

Faktaboks

Ifølge FødevareDanmark vil de blive talerør for mere end 500 medlemmer, der har en årlig omsætning på over 10 mia. kr.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle