Fødevareminister afviser at lukke V ude af landbrugsforhandlinger

Socialdemokratiet vil ikke, ligesom Enhedslisten, på forhånd melde Venstre ude af forhandlinger på landbrugsområdet.

Fødevareminister Mogens Jensen (S) deler ikke Enhedslistens holdning om, at Venstre ikke skal kunne være med i en bred aftale på landbrugsområdet.

Sådan lød det i Folketingets spørgetime onsdag eftermiddag.

Venstres landbrugsordfører Erling Bonnesen havde medbragt en artikel fra landbrugsavisen.dk fra 1. september, hvor Søren Egge Rasmussen (EH) afviser at ville forhandle med Venstre på landbrugsområdet.

"På det her område er jeg fuldstændig enig med statsministeren (Mette Frederiksen (S), red.). Vores grundholdning er, at vi naturligvis skal gå efter at indgå brede aftaler i så vidt muligt omfang", lød det fra fødevareministeren, der fortsatte:

"Med en bred aftale sikres landbruget en bedre og mere roligt investeringsklima og gør det muligt at foretage langsigtet planlægning og langsigtede investeringer samtidig med, vi beskytter vores miljø og natur".

forhandlingsvilje

I samme artikel udtrykker Venstres Erling Bonnesen, at Venstre har forhandlingsvilje, og det ikke handler om enten-eller, men både-og, når det kommer til at drive landbrug og tage hensyn tilmiljø, natur og klima.

Netop dette havde ministeren bidt mærke i.

"Det er et godt udgangspunkt for videre drøftelser", sagde minister Mogens Jensen.

Emneord

politik

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle