Fødevareminister er ikke klar til flere kontroller af grisetransporter

Fødevareminister Mogens Jensen (S) har ikke konkrete planer om at skærpe kontrollen med grisetransportere udover det, den tidligere regering og DF aftalte sidste år. Det fremgår af et svar til Folketinget.

Fødevareminister Mogens Jensen (S) stiller sig indtil videre tilfreds med den aftale om at skærpe kontrollen med dyrentransporter, som den tidligere regering og Dansk Folkeparti indgik i december 2018.

Det fremgår af et svar fra fødevareminister Mogens Jensen til Venstres Erling Bonnesen.

Aftalen mellem den tidligere regering og Dansk Folkeparti betyder, at kontrollen med grisetransporter fra samlesteder i en periode øges fra 100 om året til 250 om måneden.

Det øgede antal indladningskontroller startede for tre uger siden, 1. juli 2019, og løber frem til årets udgang.

Den betyder, at 10 procent af lastbilerne bliver kontrolleret i en periode på et halvt år.

Fik hug af rød blok

Da aftalen blev indgået sidste år, fik Dansk Folkeparti ellers hårde hug af bl.a. Socialdemokratiet, som mente, at Dansk Folkeparti kunne have fået flertal uden om regeringen for at kontrollere mange flere.

"Enten er Dansk Folkeparti blevet snydt, så vandet driver. Eller også er Dansk Folkeparti ikke det dyrevelfærdsparti, de går og siger", lød det fra Simon Kollerup, daværende fødevareordfører og nu erhvervsminister.

SFs Trine Torp omtalte aftalen som en "tynd aftale, hvor man holder hånden over vennerne i landbruget frem for at forbedre dyrevelfærden" og Enhedslistens Rasmus Vestergaard Madsen kaldte aftalen for en ’svinestreg’.

Blød formulering

Venstres Erling Bonnesen har på den baggrund spurgt fødevareminister Mogens Jensen, om det er hans holdning, ’at der bør indføres 100 pct. indladningskontrol på grisetransporter fra samlesteder, som foreslået af Socialdemokratiet’?

Svaret er ikke kategorisk.

"Beslutningen om, hvorvidt der er behov for en yderligere styrkelse af indladningskontrollen skal afvejes efter, om det er det bedste instrument til at opnå den styrkede kontrols formål - nemlig at forbedre branchens regelefterlevelse og beskytte dyrene under transport", skriver Mogens Jensen (S) neutralt.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle