Fødevareordfører får lov at fortsætte på posten i Venstre

Erling Bonnesen fortsætter som fødevareordfører for Venstre, hvor Jacob Jensen til gengæld tager sig af miljøordførerposten.

Venstres folketingsgruppe har torsdag eftermiddag konstitueret sig og dermed faldt fordelingen af ordførerskaberne på plads.

Her står det klart, at Erling Bonnesen får lov at fortsætte som ordfører for fødevarer og dyrevelfærd, mens fritidslandmand Jacob Jensen bliver miljøordfører.

"Vi kender hinanden godt fra Folketinget i forvejen, så vi er allerede blevet enige om at fortsætte det gode samarbejde", siger Erling Bonnesen, der er glad for at få lov at fortsætte som fødevareordfører:

"Det er et område, jeg kender rigtig godt, og der er mange udfordringer at tage fat på, så jeg glæder mig over at få lov at fortsætte".

Ifølge Erling Bonnesen er planen at være en saglig og konstruktiv opposition, ligesom den foregående har været det, mener han.

"Og udover det, vil vi holde os til, hvis der skulle opstå muligheder for at være med ved møder og forhandlinger. Hvis det handler om at lave en god aftale på det her område, deltager vi gerne", siger Erling Bonnesen.

Der var rift om ordførerskaberne i Venstre, da partiet dels er vokset og dels skulle finde poster til tilbagevendende ministre.

Af andre relevante poster bliver Peter Juel-Jensen ordfører for landdistrikter og øer, mens Thomas Danielsen bliver ordfører for klima, energi og forsyning.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle