Fødevarestyrelsen får ny veterinærdirektør

Charlotte Vilstrup tiltræder i marts som ny veterinærdirektør i Fødevarestyrelsen.

Det bliver ifølge Fødevarestyrelsen en dyrlæge med stor veterinærfaglig og ledelsesmæssig ballast, som tiltræder jobbet som veterinærdirektør i Fødevarestyrelsen 1. marts.

Den 52-årige Charlotte Vilstrup kommer fra en stilling som kontorchef i Fødevarestyrelsens afdeling for Foder og Fødevaresikkerhed, og har endvidere erfaring som både medarbejder og chef inden for kødkontrol, dyrevelfærd og veterinærmedicin samt international handel.

Det skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Charlotte Vilstrup afløser den tidligere veterinærdirektør Hanne Larsen, som i februar tiltrådte som statskonsulent på den danske ambassade i Jakarta, Indonesien.

"Vi har med Charlotte Vilstrup fået en stor kapacitet til den meget vigtige post som veterinærdirektør. Charlotte har via sin erfaring et indgående kendskab til veterinærområdet, og ikke mindst snitfladerne til Fødevarestyrelsens mange andre opgaver. Derudover har hun – via sine tidligere jobs i og uden for Fødevarestyrelsen – indsigt i fødevarebranchen både nationalt og internationalt", siger direktør Nikolaj Veje.

Veterinærdirektøren har blandt andet det overordnede ansvar for Danmarks veterinære beredskab ved husdyrsygdomme som fugleinfluenza og afrikansk svinepest. Her har Charlotte de senere år stået i spidsen for udviklingen af det centrale beredskab men også beredskabet på fødevareområdet og veterinærområdet.

"Jeg glæder mig til at engagere mig i mit nye ansvarsområde. Det er en spændende udfordring, og en opgave jeg går til med stor ydmyghed. Jeg ser frem til at arbejde sammen med de mange dygtige medarbejdere, der er med til blandt andet at sikre, at beredskabet er klar til at bekæmpe dyresygdomme døgnet rundt, året rundt", siger Charlotte Vilstrup om sit nye job.

Med i porteføljen hos veterinærdirektøren ligger også dyrevelfærd, dyresundhed og antibiotikaforbruget i landbruget samt autorisation af dyrlæger.

Endvidere er veterinærdirektøren med til at varetage og sikre danske interesser i en række internationale fora, blandt andet EU og den internationale dyresundhedsorganisation OIE.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle