Fødevarestyrelsen: Hygiejnen halter hos nogle hjemmeslagterier

Netop nu har Fødevarekontrollens rejsehold fokus på uautoriserede hjemmeslagterier, der tilbyder ænder, gæs og flæskestege til danskernes juleborde.

Det oplyser DR P4 Trekanten.

"Vi ser, at dyr bliver slagtet under uhygiejniske forhold, og måske er de endda ikke er helt raske. Det er ikke altid de bedste dyr, der ryger den vej," siger chef for rejseholdet, Michael Rosenmark.

I år har Fødevarekontrollens rejsehold fået 21 anmeldelser om ulovlige slagterier. Ni af sagerne er endt med sanktioner, det kan være en politianmeldelse eller en bøde samtidig med, at slagteriet bliver lukket.

Theresa Rasmussen arbejder for rejseholdet i blandt andet Trekantområdet. En af de værste sager, Teresa Rasmusen har været med til i løbet af de ni år, hun har været ansat, var et ulovligt slagteri, hvor skind, hoveder og ben af 50 får blev fundet i sorte plastiksække.

"Vi var nødt til at samle dyrene ved at tage et skind, fire ben og et hoved. Og det måtte vi lægge op på gårdspladsen for at få et overblik," fortæller Theresa Rasmussen til DR P4 Trekanten.

Hvis du vil være sikker på, at flæskestegen og juleanden er frisk, så køb maden et sted, der har en godkendt smiley-rapport, opfordrer chefen for rejseholdet, Michael Rosenmark.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle