Fødevarestyrelsens direktør sender undskyldning til hjorteavlerne

Fødevarestyrelsen har gjort alt hvad man kan for at hjælpe hjorteavlerne, men beklager, at man ikke kom ud med nyheden om dispensation for nye EU-regler noget før. Det fortæller styrelsens direktør Nikolaj Veje.

Fødevarestyrelsens direktør Nikolaj Veje beklager nu over for landets hjorteavlere. Det skriver Avisen Danmark.

Undskyldningen falder efter der i flere måneder har været rejst stor kritik af de nye regler for øremærkning af hjorte, der har betydet, at flere hjorteavlere har været i gang med at aflive deres dyr og overvejet at lukke deres forretning. 

I starten af december meldte Fødevareminister Rasmus Prehn så ud, at det ville være muligt at søge om dispensation for reglerne – og det får nu Fødevarestyrelsens direktør til at undskylde.

"Der er ikke noget, jeg hellere har villet end at komme tidligere ud med klare regler, men vi har desværre måtte konstatere, at det har taget noget tid at finde en model, der på den ene side er i overensstemmelse med EU-reglerne, på den anden side sikrer, at flest mulige slipper for øremærkning eller aflivning", siger han og fortsætter:

"Vi har gjort så meget, vi kunne, men det kan godt være, vi skulle have gjort endnu mere. Og jeg beklager, at vi ikke endnu tidligere har kunnet melde klart ud om dispensationsmuligheden".

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle