Første DM i skovning: Danmarks bedste skovarbejdere er fundet

Syv skovbrugselever dystede om at blive Danmarks bedste.

Konkurrencen ’skills’ for skovbrugselever blev holdt for første gang på dette års Langesømessen. Her dystede syv unge skovbrugselever, om at blive Danmarks bedste skovarbejder.

Konkurrencen bestod af fire forskellige discipliner, som de skulle udføre på tid. Discilinerne var: At vende sværdet på saven, at afkviste en stamme, at skære tre skiver af en stamme og at fælde et mindre træ.

En af de syv deltagere var Liva Olsen, der er elev hos HedeDanmark. Selvom hun havde udfordringer under den første disciplin, hvor kædesavens sværd skulle vendes, lykkedes det hende alligevel at få den næstbedste tid i det samlede regnskab.

Vinderen af konkurrencen blev Marcus Emil Christiansen fra Bregentved Gods. Han tog sejren med en tid på 170 sekunder. Marcus er nyuddannet skov- og naturtekniker, og han skal efter endt elevtid arbejde ved Bregnetved Gods på Sjælland. Til hverdag arbejder Marcus primært med skovning, fældning af træer samt klatring.

”Jeg synes, at det er fedt med et nyt tiltag indenfor skoventreprenørbranchen. Jeg synes også, at det var nogle gode discipliner, men jeg havde ikke forventet at tage sejren. Det var skægt at være med”, siger en glad Marcus Emil Christiansen.


Marcus Emil Christiansen fra Bregnetved Gods blev den første vinder af skills for skovbrugselever.

Skills blev arrangeret af Danske Maskinstationer og Entreprenører samt Dansk Skoventreprenør Forening. Der var flotte præmier til deltagerne fra Förch, HedeDanmark, Husqvarna, Sampo Rosenlew, Skovskolen og Stihl, og 1. præmien var en Husqvarna Motorsav.

Der har i flere år været afholdt ’skills’ i mange håndværkerfag, men ikke for dem, der er under uddannelse som skov- og naturtekniker.

”Det var på tide at få en sådan en konkurrence arrangeret, og Langesømessen var en god kulisse. Samtidig er det vigtigt at skabe fokus på uddannelsen indenfor skovbruget. De unge mennesker er dem, der skal være medarbejdere i vores medlemsvirksomheder eller starte deres egen virksomhed, og vi gentager succesen næste år", siger Claus Clemmesen, chefkonsulent for DM&E Skov.


Liva Olsen fra Hede Danmark blev nummer to i skills.

Faktaboks

DM i Skovbrugs-skills 2019

Marcus Emil Christiansen, Bregnetved Gods, 170 sek.

Liva Olsen, HedeDanmark, 198 sek.

Oliver Christoffer Wichman Iversen, Fyns Træfældning og Topkapning, 214 sek.

Ebbe Mikkelsen, Boelsgaard Service, 220 sek.

Ricky Nielsen, Skolepraktik på Skovskolen, 263 sek.

Laurits Brinkmann, Lars Søndergaard Skoventreprenør, 285 sek.

Andreas Demant Jensen, Skoventreprenør Børge Schæfler, 525 sek.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle