For første gang: Aarstiderne oplever faldende salg og indtjening

Leverandøren af måltidskasser, Aarstiderne, har for første gang siden starten oplevet et faldende salg.

For første gang i ni år er omsætningen ikke steget, men faldet, for måltidskasse-succesen Aarstiderne. 

Siden leverandøren af måltidskasser blev stiftet i 1999, er det nemlig kun gået én vej for firmaet - og det er op ad sammen med markedet for måltidskasser, der kun er blevet mere populært i de seneste år.

Men i regnskabet for 2019, som netop er blevet offentliggjort er omsætningen krympet til 661,3 mio. kr. mod 685 mio. kr. i 2018. 

De seneste år er omsætningen ellers vokset med omkring 100 mio. kr. om året, men i 2018 stagnerede den udvikling. 

Bundlinjen endte dermed i 2019 på 13,2 mio. kr. i overskud, hvilket på trods af at være en lille tilbagegang i forhold til året før, i regnskabet bliver kaldt "tilfredsstillende".

Faldet i overskuddet på 1,5 mio. kr. bliver forklaret som en konsekvens af "ændrede markedsbetingelser", som ledelsen skriver i regnskabet. Her kan henvises til det voksende antal af leverandører af måltidskasser.

Egenkapitalen er dog vokset med små 400.000 kr, og er på 57,4 mio. kr.

Ejer taber omsætning 

Aarstiderne blev stiftet af landmanden Thomas Harttung og kokken Søren Ejlersen og har i dag knap 300 ansatte. Direktør Annette Hartvig Larsen har stået i spidsen siden 2003.

Også i landmanden Thomas Harttungs selskab, der ejer omkring 50 procent af Aarstiderne, kan man se at omsætningen er faldet.

Koncernen fik i 2019 en omsætning på 668,4 mio. kr. mod 690,1 mio. kr. året før. Overskuddet endte på 8,2 mio. kr., hvilket er et fald i forhold til året før, hvor overskuddet rundede 10,7 mio. kr.

Senest er Thomas Harttung selv trådt ud af bestyrelsen, mens Silja Nyboe Andersen og Nicolas Jean-Jacques Cécile Verschuere er trådt ind i bestyrelsen. Silja Nyboe Andersen har en skovproduktion og rådgivningsvirksomheden Seymour, mens Nicolas Jean-Jacques Cécile Verschuere er bestyrelsesmedlem hos det internationale selskab for familiegårde, Ingleby Farms & Forests.

Ud over andelen i Aarstiderne ejer Thomas Harttung A/S også det økologiske landbrug Krogerup Avlsgaard, der er en af Aarstidernes to gårde, en andel af bryghuset Kølster, og derudover flere andre initativer til at fremme grøn omstilling. 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle