Første spadestik taget til DCs nye anlæg i Blans

Onsdag formiddag tog Sønderborgs borgmester det første spadestik til Danish Crowns nye anlæg til 70 mio. kr. Det skriver TV Syd.

Sønderborgs borgmester, Erik Lauritzen (S) tog onsdag det allerførste spadestik til Danish Crowns største investering i et svineslagteri i ni år - et baconrøgeri i Blans. Det skriver TV Syd.  

"Når virksomheden udvider, er det en styrkelse af vores område. Det er glædeligt - for landbruget og slagteribranchen har haft nogle hårde år," siger borgmester Erik Lauritzen (S) til TV SYD.

Danish Crown investerer i omegnen af 70 millioner kroner i den nye afdeling i Blans, der ventes at skabe op mod 10 nye arbejdspladser i Blans. Det er Danish Crowns største investering i et svineslagteri i ni år.

Hidtil har det kun været muligt at salte baconen på slagteriet. Men med udvidelsen kan slagterigiganten i Blans også røge baconen. Danish Crown kalder det selv en styrkelse af Blans som Danmarks baconhovedstad.

Baconen fra Blans eksporteres primært til det engelske marked. Hver uge bliver der sendt omkring 700 tons bacon til England.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle