Fagforbund og Venstre i fælles udmelding: Bred aftale kan holde arbejdspladser i landet

Det vil især ramme arbejdspladser i landdistrikterne, hvis regeringen lander en smal aftale for landbruget, mener Venstre og Fødevareforbundet NNF.

Både hos Venstre og Fødevareforbundet NNF er man så bekymret for, at de kommende landbrugsforhandlinger ender i en smal, rød aftale, at man i en fælles melding opfordrer til at sikre en bred aftale.

Det beretter de to parter i en fælles pressemeddelelse, hvor de beskriver et scenarie, hvor en smal aftale vil gøre det sværere at producere fødevare i Danmark og dermed sende arbejdspladser ud af landet.

"For Fødevareforbundet NNF er det helt afgørende, at vi får et bredt forlig. Vores medlemmer er afhængige af konkurrencedygtige virksomheder, som tør investere i den nyeste teknologi og ny produktion. Men det tør de kun, hvis de kender fremtiden, og på den baggrund kan træffe langsigtede beslutninger", siger Ole Wehlast, forbundsformand for Fødevareforbundet NNF, der repræsenterer en bred vifte af medlemmer:

"Hvis råvaregrundlaget forsvinder, bliver det særligt vores ufaglærte medlemmer i landets yderkommuner, som mister deres arbejde. Derfor er der brug for en aftale, som naturligvis tager hensyn til klimaet og vandmiljøet, men som også sikrer, at de tusindvis af fødevarearbejdere, der hverdag møder på arbejde på landets slagterier, mejerier, bagerier og andre fødevarevirksomheder kan beholde deres job".

bekymret v-formand

Senere torsdag mødes Venstre og Fødevareforbundet NNF for at drøfte landbrugsforhandlingerne.

Så snart regeringen melder ud med et udspil, kan forhandlingerne gå i gang, fortæller en bekymret Venstre-formand Jakob Ellemann-Jensen:

"Vi er klar til at forhandle. Lige som Fødevareforbundet NNF er jeg meget bekymret for de tusindvis af ansatte, som er i den danske fødevaresektor. Jeg er stolt af vores fødevareerhverv – og af dem, der arbejder i det. Og vi skylder dem svar på, hvad det er for en fremtid, de kan se ind i", siger han og tilføjer:

"Den grønne omstilling skal tænkes internationalt, så vi ikke sender gode danske arbejdspladser til andre lande, der tager klimaet mindre alvorligt. Fødevaresektoren rummer mange jobs – ikke mindst i landdistrikterne".

Emneord

Top2 , Landbrugsaftale 2021

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle