Falckredder ville ud på landet: "Jeg har aldrig fortrudt"

Faktisk havde Michael Christensen ikke nogen relation til landbruget, men efter han mødte sin søsters kæreste, der havde et landbrug, er han faldet pladask for at være tæt på naturen.

For nogle mennesker lever de bedst med at være tæt på bylivet. Hos andre, som Michael Christensen, er dét at flytte ud på landet og have et hobbylandbrug, en beslutning, han endnu ikke har fortrudt.

"Min søsters svigerforældre havde en gård, og når jeg besøgte dem, hjalp jeg med at køre halm og fik kaffe på marken, og det blev jeg totalt ramt af", fortæller han.

Den uddannede falckredder på 57 år har siden hen skiftevis boet på landet og i byen. Da han skulle til at blive far, flyttede han sammen med sin hustru ind i et villakvarter i Vejle. Her nåede de at få to børn.

"Der boede vi i næsten seks år, og det var slet ikke mig. Så da den yngste var halvandet år, var det rent tilfælde, at nuværende ejendom var til salg. Da vi var forbi huset, sagde jeg 'Den skal jeg have mig!', og så købte vi den", siger han efterfulgt af et grin.

"Vi overtog i 1995, og det har jeg aldrig fortrudt".

Nyder roen om morgenen

Rundt om ejendommen uden for Vejle er der 6,6 hektar med havre og 300 meter til nærmeste nabo. Michael Christensen fortæller, at han er A-menneske, og derfor nyder han at komme tidligt op om morgenen.

"Om klokken er fem eller halv seks om morgenen, så nyder jeg bare stilheden og roen. Det bliver aldrig for stille herude, og hvis jeg savner larm, kan jeg tage ind til byen. Her kommer jeg også mere ud af det med mine naboer end i villakvarteret", fortæller Michael Christensen.

På billedet venter han på at morgenduggen forsvinder, så han kan høste med sin Dronningborg D3000 med ni fod skærebord. Høsten klarer han som regel alene med skiftevis at tærske og køre kornvogn fra.

Når han ikke passer sit landbrug, arbejder han i sit eget firma, Jydsk Brandteknik, hvor han efterser brandslukningsudstyr hos virksomheder og blandt andet laver brandslukningskurser.

"Idéen til firmaet blev etableret, da jeg var ude og køre frem og tilbage på markerne, så det har landbruget også lært mig!"

Med det indsendte foto deltager Michael Christensen i konkurrencen 'Skyd Høsten Bedst'.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air drone til en værdi af 7850 kr.: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Sådan gør du

Skyd høsten bedst:

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle yderligere indsendere trækkes lod om en iPad WiFi 32GB til værdi 2.280 kr. samt 5 x 1 valgfrit årsabonnoment på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi op til 1.114 kr.

Skyd bedste video:

Skyd bedste høstvideo og vind et GoPro Hero6 kamera, værdi 2.590 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her:

www.landbrugsavisen.dk/skyd-2019

Emneord

Skyd Høsten 2019

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle