Fald i antal markbrande på landsplan

Nyeste statistik viser, at antallet af markbrande nu stilner af i landet

Sidste uge rapporterede LandbrugsAvisen, at juli 2018 satte rekord for antallet af anmeldte markbrande. Uge 30 resulterede i rekordhøje 386 markbrande. På landsplan er tendensen nu faldende, da uge 31 kun har rapporteret om lidt over 200 markbrande. Hos Lolland-Falster Brandvæsen har man til gengæld ikke mærket til fald i anmeldte brande endnu.

»Vi kører ligeså meget, som vi gjorde for to uger siden. I går kørte vi til fem markbrande. Nogle dage er vi kørt til flere, men vi kan ikke se fald i det gennemsnitlige antal endnu«, siger brandinspektør ved Lolland-Falster Brandvæsen, Henrik Christensen.

Lille fald i Vestsjælland

»Vi er så småt begyndt at se fald i antallet af anmeldelser. Der er kommet en smule regn, og det kan have betydning for, hvor let antændeligt kornet er, selvom det ikke betyder, at naturen bliver mere fugtig«, fortæller afdelingsleder ved Vestsjællands Brandvæsen Daniel Weinreich. Han tilføjer, at antallet af markbrande stadig er betydeligt højere end normalen. Både Lolland-Falster Brandvæsen og Vestsjællands Brandvæsen er enige om, at 2018 allerede er et usammenligneligt år.

»Det gælder over hele landet. Jeg tror ikke, at du finder en eneste brandstation, der ikke tydeligt kan mærke, at i år har været et helt ekstremt tilfælde«, fortæller Henrik Christensen.

Faktaboks

Fakta om markbrande

  • Du kan selv følge med i antallet af markbrande ved at besøge 112 puls på www.beredskabsinfo.dk
  • Hvis du selv opdager røg eller lignende fra naturområder, så ring 112 med det samme

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle