Familie "jager" mejetærskere for at følge med i høsten

En del af livet på landet betyder også lugt af gylle, men det generer ikke familien Johnsen. Her vil børnene hellere sidde i en mejetærsker end foran fjernsynet.

Der var ikke plads til Jacob Johnsen, da hans to drenge Andreas på 14 år og Rasmus på otte ville sidde sammen med naboen Niels Ladegaard, der i lørdags var i færd med at høste hvede.

Derfor tog han sin drone frem og fulgte med fra oven.

Familien fra Gammel Pjedsted ved Fredericia arbejder ikke med eget landbrug, men med marker som naboer er det svært ikke at følge med, når en gul maskine kører forbi. Til daglig arbejder Jacob Johnsen som salgschef hos tyske Bauer i Skandinavien. 

"Vi bor i en lille landsby ude på landet, hvor der sker en helt masse, som drengene synes er interessant at følge med i. I lørdags ville de hellere se mejetærskeren i aktion end at se fjernsyn en lørdag aften. Den lille vil selvfølgelig være landmand, når han bliver stor", fortæller Jacob Johnsen på 44 år, der har taget billedet med sin drone.

En del af livet på landet

Nabogården har cirka 400 hektar og flere grise, hvilket betyder, at der en gang imellem også lugter af gylle. Men det generer ikke familien. For Jacob Johnsen er det positivt for en lille landsby som deres, hvor et landbrug kan holde gang i maskineriet.

"Når vi bor ude på landet, så følger vi med i, om landmanden kører gylle, pløjer eller høster. Det er en del af hverdagssnakken. Nogle synes, det lugter kedeligt af gylle, men vi vender det til noget positivt, for det er en del af at bo på landet. Gylle er jo også en slags penge", siger han.

I Sønderjylland bor deres farfar, der også har grise og landbrug. I sommer har børnene hjulpet ham med at presse hø. Når der er tid til det, bruger hele familien gerne en cykeltur på at "jage" mejetærskeren på nabogården ved at kigge på tørreriet eller følge kornvognen ud til mejetærskeren.

"På mandag skal drengene i skole igen, men vi skal stadig ud og køre med mejetærskere i løbet af de næste dage. De synes, det er fedt, når de kan fortælle vennerne i skolen, at de har kørt mejetærskere", siger Jacob Johnsen.

Med billederne deltager Jacob Johnsen i konkurrencen i 'Skyd Høsten Bedst'.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air drone til en værdi af 7850 kr.: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Sådan gør du

Skyd høsten først:

Vær den første til at indsende billedet af en høstede afgrøde. Der er præmie til det først indsendte billede af høsten i hver af de følgende 13 afgrøder:

Allerede høstet: Engrapgræs, rødsvingel, vinterbyg, alm. rajgræs, raps, vinterhvede, hvidkløver, vårbyg, rug, spinat til frø, triticale og havre.

Mangler høst: Hestebønner.

Alle vindere får et gavekort til Restaurant Flammen på 800 kr.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle yderligere indsendere trækkes lod om en iPad WiFi 32GB til værdi 2.280 kr. samt 5 x 1 valgfrit årsabonnoment på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi op til 1.114 kr.

Skyd bedste video:

Skyd bedste høstvideo og vind et GoPro Hero6 kamera, værdi 2.590 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her:

www.landbrugsavisen.dk/skyd-2019

Emneord

Skyd Høsten 2019

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle