Familie på Mors får samvær i høsten

Kornet på gården Vester Hunderup står godt, men regnen gør arbejdet stressende for 18-årige Andreas Nielsen.

I de 18 år, Andreas Nielsen har levet, husker han tiden på markerne på Mors som en stor del af hans opvækst og fritid. 

Fredag sidder han i familiens traktor med kornvogn, mens far er i gang med at høste, og farfar er i gang med at harve.

"Det er en tradition, at vi driver gården som en familie. Det er hyggeligt, for vi får en masse samvær, når vi kører sammen, og så kan man hygge og snakke sammen eller få en sodavand, når maskinerne holder stille", fortæller Andreas Nielsen, mens han tager imod korn fra mejetærskeren.

Gården på 350 hektar byder på raps, vårbyg, vinterbyg og hvede. Med undtagelse af raps går de som foder til gårdens cirka 1200 søer.

Regnen er stressende

De mange byger betyder, at markarbejdet også bliver en smule stressende. Det mærker Andreas Nielsen, der er hjemme på første praktik som kommende landmand.

"Det er stressende, fordi det tit regner af og til. Det er gået rimeligt godt indtil videre med et godt udbytte i forhold til sidste år. Vi er knap halvvejs, men også rimeligt godt med", siger Andreas Nielsen.

Hans farfar er i 70'erne og er ved at trappe ned, indtil han finder noget andet end landbrug at bruge sin tid på.

Til gengæld står kornet godt, og regnen har ikke givet problemer for mejetærskeren. 

"Når høsten er færdig, skal vi begynde at så noget nyt. Bedstefar er i gang med at harve på den samme mark, som vi høster på, så vi kan være foran. Min far sidder oftest i mejetærskeren, for han vil helst have skylden, hvis der går noget galt med mejetærskeren", siger Andreas Nielsen.

Med billederne deltager Andreas Nielsen i konkurrencen 'Skyd Høsten Bedst'.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air drone til en værdi af 7850 kr.: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Sådan gør du

Skyd høsten først:

Vær den første til at indsende billedet af en høstede afgrøde. Der er præmie til det først indsendte billede af høsten i hver af de følgende 13 afgrøder:

Allerede høstet: Engrapgræs, rødsvingel, vinterbyg, alm. rajgræs, raps, vinterhvede, hvidkløver, vårbyg, rug, spinat til frø, triticale og havre.

Mangler høst: Hestebønner.

Alle vindere får et gavekort til Restaurant Flammen på 800 kr.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle yderligere indsendere trækkes lod om en iPad WiFi 32GB til værdi 2.280 kr. samt 5 x 1 valgfrit årsabonnoment på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi op til 1.114 kr.

Skyd bedste video:

Skyd bedste høstvideo og vind et GoPro Hero6 kamera, værdi 2.590 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her:

www.landbrugsavisen.dk/skyd-2019

Emneord

Skyd Høsten 2019

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle