Familiefar med ADHD: "Høsten er vores medicin"

Om sommeren nyder Andreas Falk fra Bornholm at komme ud at se maskinerne arbejde i marken. Det giver ham en indre ro han ikke finder andre steder.

Det er et smukt syn, når mejetærskeren kommer kørende i marken, men at forbinde det med terapi, er det nok de færreste, der gør.

Men for 30-årige Andreas Falk fra Hasle på Bornholm, er det at køre ud i sommerlandet og overvære høsten, faktisk en form for terapi.

"Jeg har nogen udfordringer i form af ADHD og angst, så det giver mig en ro, jeg ikke kan finde andre steder, at tage ud og overvære høsten", siger Andreas Falk og fortsætter:

"Jeg er opvokset på landet i Kirke Hyllinge på Sjælland og har altid været fascineret af de store maskiner og den ro, man samtidig finder på landet. Når man har ADHD, har man en masse uro i kroppen, og det er bare så befriende at kunne stå og se på høsten og slappe fuldstændig af", siger han.

På tur med sin stedsøn

Andreas Falk bor til daglig sammen med sin kæreste og hendes to drenge og deler passionen for høst med sin ene pap-søn Mathias på 12 år.

"Mathias har ADHD ligesom jeg selv, og det kan være enormt udfordrende i hverdagen. Så for nogle år siden tænkte jeg, det måske også kunne gavne ham at komme med ud og se på marker og maskiner", siger Andreas Falk og fortæller, at den 12-årige dreng også har fanget interessen for landbruget.

"Vi har da styr på de fleste kornsorter og maskiner. Når man har ADHD, kan det være svært at koncentrere sig, men når noget først fanger vores interesse, så vil vi vide alt om emnet", siger Andreas Falk med et smil.

Han og Mathias bruger ofte et par timer på at køre rundt og se landmændene høste.

Med i mejetærskeren

Heldigvis bor Andreas Falks far til leje hos svineproducent Lars Kjøller, så Mathias har ikke kun skulle overvære høsten, men har også selv været med i mejetærskeren.

"Der er jo nogle stykker, der ved hvem vi er, men når vi er ude og kigge, er det meget forskelligt, om vi bliver tilbudt at komme med op at køre, men de er jo også på arbejde, så jeg kan sagtens, forstå hvis de ikke har tid. Nogle vil heller ikke have børn med af sikkerhedshensyn. For det meste står vi bare i baggrunden og overværer høsten", siger Andreas Falk.

Som landbrugsinteresseret har han også et bud på, hvordan årets høst bliver.

"Det ser væsentlig bedre ud i år end sidste år. Vinterbyggen har indtil videre givet godt de steder, jeg har været, men jeg tror, at raps bliver det helt store i år", spår Andreas Falk. Om han får ret må tiden vise.

Billederne Andreas Falk har indsendt er Simblegaards Claas lexion 750, der er i færd med at høste vinterbyg. Med billederne deltager han i konkurrencen 'Skyd Høsten Bedst'.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air drone til en værdi af 7850 kr.: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Sådan gør du

Skyd høsten først:

Vær den første til at indsende billedet af en høstede afgrøde. Der er præmie til det først indsendte billede af høsten i hver af de følgende 13 afgrøder:

Allerede høstet: Engrapgræs, rødsvingel, vinterbyg, alm. rajgræs, raps, vinterhvede, hvidkløver, vårbyg og spinat til frø.

Mangler høst: Triticale, rug, havre og hestebønner.

Alle vindere får et gavekort til Restaurant Flammen på 800 kr.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind. 

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr. 

Blandt alle yderligere indsendere trækkes lod om en iPad WiFi 32GB til værdi 2.280 kr. samt 5 x 1 valgfrit årsabonnoment på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi op til 1.114 kr. 

Skyd bedste video:

Skyd bedste høstvideo og vind et GoPro Hero6 kamera, værdi 2.590 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her:

www.landbrugsavisen.dk/skyd-2019

Emneord

Skyd Høsten 2019

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle