Familieudvalg lægger Coop på is

Samvirkes bastante forside får Familielandbrugets Familieudvalg til at sætte samarbejde med Daglig’Brugser på stand by.

Samvirkes giftforside med dramatisk fokus på sprøjtemidler får nu Familielandbrugets Familieudvalg til at sætte et velfungerende og etableret samarbejde med en række Daglig’Brugser i stå.

Det sker som reaktion på Samvirkes oktober-forside, hvor en mand iklædt gasmaske, beskyttelsesdragt og handsker skal illustrere det konventionelle landbruges brug af sprøjtemidler.

»Vred og skuffet«

Det er en forside, mange landmænd har taget ilde op - og det gælder også Familieudvalget.

»Jeg er utrolig vred og skuffet over Coops adfærd,« sagde formand Inger Skamriis på Familielandbrugets årsmøde i Vingsted mandag.

»Her står vi med gode erfaringer fra samarbejde med Daglig’Brugserne - nogen af de få tilbageværende bastioner i landdistrikterne - og kan ikke genkende de bastante holdninger, Samvirke lægger for dagen hos vore samarbejdspartnere. Og heller ikke hos kunderne, vi har mødt,« sagde Inger Skamriis.

Godsejer: Besætningskonkurs rammer os alle med sjældne RDM-kvægKvæg 17. december · 07:00

To års samarbejde

Familieudvalget har ellers et godt samarbejde med 12 Daglig’Brugser om at lave lokale aktiviteter med Familieudvalget og landmænd for at fremme lokale fødevarer og danske produkter i butikkerne.

Samarbejdet er etableret for to år siden og stod for at få et yderligere skub fremad.

Men nu lægges samarbejdet midlertidigt på hylden, efter at Coop med Samvirkes forside »helt utilgiveligt har svinet landbruget til,« fortalte Inger Skamriis.

»Jeg vil ikke kloge mig på, om det overhovedet nytter noget at sige kampagnen imod, eller vurdere langtidseffekterne af forsidebilledet. Men nu sætter Familieudvalget samarbejdet med Dagli’Brugsen på stand by et stykke tid. Så må vi senere vurdere, om samarbejde trods alt er bedre end konfrontation,« sagde Inger Skamriis.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu