Far og søn var næsten først med høst af engrapgræs

På Midtsjælland er driftfællesskabet Mølleskovgaard og Dineshøj mandag gået i gang med at høste de første to hektar engrapgræs.

Første dag med høst af engrapgræs af sorten Chester er skudt i gang i driftfællesskabet Mølleskovgaard og Dineshøj på Midtsjælland. De har høstet cirka to hektar med en fornuftig vandprocent på 12 og et middel udbytte, som først helt viser sig, når tanken vejes af, lyder det.

"Er vi ikke de første? Ej, det bliver min søn skuffet over, han har ellers skyndt sig med at skyde billeder, fordi han håbede på at komme først", siger Anders Larsen og griner.

På Anders Larsens gård Mølleskovgaard driver man samlet 170 hektar, og de er i et driftfællesskab omkring frøgræs med bedriften Dineshøj. Tilsammen driver de to bedrifter cirka 800 hektar.

"De lærer nemt, når de ikke er så gamle"

Høsten i driftfællesskabet på Midtsjælland er kun på sin første dag, så der venter en god lang sommer forude med en markplan, der blandt andet rummer rødsvingel, vinterbyg, rug, spinat, hvede og raps.

Det giver derfor Anders Larsens søn, Magnus Emil Larsen, en del flere chancer for at være først med høsten i Skyd Høsten konkurrencens kategori 'Skyd høsten først'.

"Han har ikke kun taget billeder, han har også været med og skårlagt de sidste tre dage - de har så nemt ved at lære det, når de ikke er så gamle", siger Anders Larsen og griner.

De første to hektar af engrapgræsset blev høstet med et par New Holland mejetærskere. Frøgræsset skal nu hjem i laden, hvor det skal luftes og leveres til DLF, når de er klar til at tage i mod.

Med det indsendte billede deltager Magnus Emil Larsen i konkurrencen 'Skyd høsten bedst'.

Faktaboks

Skyd høsten 2020 - Sådan gør du

Skyd høsten bedst:

  • Præmien er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.
  • Ugevindere får tilsendt en stor Skyd høsten-lagkage, værdi 1.000 kr.
  • Ugevindere trækkes fra uge 28.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om en Beolit 17 ultimativ bluetooth-powerhøjtaler til værdi af ca. 4.000 kr.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om 5 x 1 årsabonnement på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller Traktortech, værdi op til 1.492,50 kr.

Skyd høsten først:

  • Skyd en af de 13 afgrøder først og vind et SuperGavekort til GoGift, Danmarks største gaveportal på 800 kr.
  • Årets 13 afgrøder: Vinterbyg, vinterraps, triticale, vårbyg, vinterhvede, rug, havre, alm. rajgræs, rødsvingel, engrapgræs, hvidkløver, spinat til frø og hestebønner.

Skyd bedste video:

  • Skyd bedste høstvideo og vind en Apple IPhone 11 Pro 64GB til værdi af ca. 8.499 kr.  
  • Videoen må maks. være 6 minutter lang og må ikke indeholde musik, du ikke har rettigheder til.

Sådan deltager du:

Emneord

Skyd Høsten 2020

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle