Farfar og barnebarn høster sammen: Snakker om alt fra knallerter til piger

Mads Nielsen har ikke noget imod at høste om natten, og han får et tæt bånd med sin farfar på 73, der også hjælper til.

En aldersforskel på 57 år mellem Mads Nielsen på 16 år og han farfar på 73, betyder ikke, at de ikke har noget tilfælles. 

Når far Henrik Nielsen også hjælper til, er de tre generationer i marken om at få høsten i hus, både dag og nat. Sommetider har de måtte høste til tidlig morgen, men så kan Mads Nielsen ringe til sin farfar i kornvognen fra sin plads i en traktor Case IH Magnum 335 fra 2010.

"Det er meget hyggeligt at arbejde sammen med min familie, hvor jeg får et godt sammenhold med min bedstefar. Han er en af dem, jeg snakker rigtig meget med om alt muligt fra knallerter til piger. Det er han ikke for gammel til", fortæller Mads Nielsen og tilføjer, at farfar er på besøg næsten hver dag for en kop kaffe.

På Vesterhunnerup har de 340 hektar med korn og raps. Hveden har foreløbig givet 90 tønder pr. hektar og et vandindhold på 17 procent. Derudover har de også 1.200 søer, og opdræt af 30 kg grise, der sælges til Italien.

"Vi holder hinanden kørende"

Lige nu mangler Mads Nielsen og resten af familien at høste 125 hektar hvede, som de regner med at begynde på i weekenden, hvis det bliver tørt. Det bliver med familiens Case IH Axial Flow 8010 med 30 fod skærebord på 14. sæson.

Som mange andre landmænd, har de måtte høste til sent på natten, når det ikke regnende.

"Det går meget godt, når vi er flere i gang og holder hinanden kørende. Jeg har ikke noget imod at høste om natten, for det bliver mere hyggeligt at passe sig selv om aftenen og høre noget musik, mens man tjener nogle penge", lyder det fra Mads Nielsen.

For Mads Nielsen kan han fremover kun hjælpe til i weekenderne, efter han i sidste uge begyndte på Asmildkloster Landbrugsskole på EUX. Drømmen er at overtage forældrenes gård sammen med storebror Andreas Nielsen på 18 år, der læser på Morsø Landbrugsskole.

Med billederne deltager Mads Nielsen i konkurrencen 'Skyd Høsten Bedst'.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air drone til en værdi af 7850 kr.: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Sådan gør du

Skyd høsten bedst:

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle yderligere indsendere trækkes lod om en iPad WiFi 32GB til værdi 2.280 kr. samt 5 x 1 valgfrit årsabonnoment på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi op til 1.114 kr.

Skyd bedste video:

Skyd bedste høstvideo og vind et GoPro Hero6 kamera, værdi 2.590 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her:

www.landbrugsavisen.dk/skyd-2019

Emneord

Skyd Høsten 2019

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle