Farmbrella ansætter udviklingschef

26-årige Frederik Petersen er fra 1. april ansat som udviklingschef i Farmbrella, hvor han blandt andet skal sætte gang i bestyrelsesuddannelse og netværks- og mentorordninger

Vidensdelingsplatformen Farmbrella ansætter en ny udviklingschef.

Den 26-årige Frederik Petersen har 2. april haft første arbejdsdag i Farmbrella. 

- Efter Bæredygtigt Landbrug købte aktiverne fra Farmbrella af kurator, har vi arbejdet med at analysere aktiverne og sætte en ny strategisk retning for Farmbrella, siger administrerende direktør Kim Koch i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Der var mange gode aspekter og tanker i Farmbrella – især netværk, uddannelse og mentorordninger, som vi har ønsket at udvikle og tilbyde de mange unge landmænd, som står og skal ind i erhvervet, men også alle vores landmænd, som enten har unge ansat, eller som står over for et generationsskifte. Det bliver én af de spændende opgaver, som Frederik skal udvikle og løse. Det er vi helt sikre på, at han er den rette til, og vi glæder os til samarbejdet med Frederik, som kommer med en rigtig god baggrund. 

Farmbrellas nye udviklingschef har siden barnsben haft landbruget tæt inde på livet og blev i 2018 uddannet produktionsleder og landmand.

- Da jeg begyndte på landbrugsskole, havde jeg en vision om, at jeg skulle være selvstændig landmand og have 500 malkekøer. Det var på det tidspunkt den eneste mulighed, jeg så, for at skabe en givtig karriere i landbruget, men i løbet af uddannelsen begyndte jeg at interessere mig mere for det menneskelige aspekt og udvikling af landbruget, siger Frederik Petersen, som bor syd for Herning. 

Siden han blev færdiguddannet, har han arbejdet i grovvarebranchen. Sideløbende har han haft egen virksomhed, Fomento – en udviklingsvirksomhed, der udbyder og faciliterer netværksgrupper for mennesker mellem 25 og 40 år, der arbejder inden for fødevaresektoren. 

Frederik Petersen har derfor et stort netværk i branchen, som han har opbygget gennem sin virksomhed, job og bestyrelsesarbejde hos LandboUngdom.

- Det giver mig en rigtig god forståelse for erhvervet og de tiltag, landmænd arbejder med, da jeg allerede har et stort kendskab til landbrugs- og fødevarebranchen, siger han. 

Fokus på de unge

Det er erfaringerne fra landbruget og arbejdet med netværk blandt unge, som Frederik Petersen særligt vil trække på i sit nye job hos Farmbrella, hvor han kommer til at stå for udvikling, uddannelse og netværk. 

Han ser frem til at være en del af processen og derigennem være med til at udvikle landbruget.

- Det er ekstremt vigtigt, at vi har en virksomhed som Farmbrella, der tilgodeser og kæmper for erhvervets rammevilkår. Vi vil være med til at skabe fremtidens landmænd, siger han. 

Ligesom Frederik Petersens eget CV viser, vil han være med til at sætte fokus på de forskellige karriereveje, man kan gå inden for landbruget. 

- I mit arbejde er det et fokuspunkt og mål, at unge kan se en langsigtet karriere i landbruget. Der er mange måder at skabe sig en karriere inden for erhvervet, og det skal Farmbrella gøre de næste generationer opmærksomme på, siger Frederik Petersen. 

/mebo


 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle