Fascinerende syn under hjemkørsel af halm: "Det var simpelthen så flot"

Et imponerende syn mødte Tom Sangild, da han var i marken for at hente halm, inden regnen kom.

Da Tom Sangild tirsdag hørte, at metrologerne lovede kraftig regn, besluttede han at skifte sengen ud med traktoren for at få de sidste halmballer i tørvejr.

"Vi havde noget halm, som vi skulle være færdige med. Så i stedet for at børste tænder og gå i seng, lavede jeg mig en kop kaffe og tog ud for at hente det sidste", siger Tom Sangild.

fascinerende syn

Imens han knoklede i marken, rykkede regn og tordenvejret tættere og tættere på, og Tom Sangild kunne derfor nyde synet af de mange smukke lyn, der gang på gang oplyste marken. 

"Lyn er fascinerende, jeg synes simpelthen, det er så flot. Jeg måtte derfor lige bruge nogle minutter på at fange et billede af det. Der kom virkelig nogle smukke store lyn, som flere gange lyste hele marken op", fortæller Tom Sangild.

Selvom det buldrede og bragede, mens han var i marken, følte han sig ganske tryg i sin traktor.

"Man siger, at en bil er et af de sikreste steder, man kan opholde sig under tordenvejr. Så en traktor må da være endnu mere sikker med de store gummihjul, den har. Jeg vil næsten hellere sidde i traktoren end hjemme i mit hus", sig han.

Det lykkedes heldigvis Tom Sangild at få størstedelen af halmen tørt ind i laden.

"Der var lige lidt, der fik lidt vand, men de fleste af de 170 baller kom tørre ind", siger han.


Flere store lyn oplyste himlen. Foto: Tom Sangild

Høster for 53. gang

Tom Sangild driver Kærildgård I/S i Sunds, sammen med sin far Thorkild Sangild. Sammen dyrker de 340 hektar jord med frøgræs, vårbyg og kartofler.

"Min far købte det første jord som 17-årig, og han er i dag 70 år. Vi har lige regnet ud, at det er 53. gang, at han høster. Han har arbejdet fuldtid indtil i vinters, hvor vi besluttede, at han skulle trappe lidt ned i tid. Men han kommer satdig hver dag og hjælper til, hvor der er behov", fortæller Tom Sangild.

Våd høst

Frøhøsten er færdig, og i søndags blev de færdige med at høste maltbyg.

"Det har været meget vådt, så vi tørrer stadig korn. Alt maltbyg har haft en vandprocent på over 17, men udbyttet har været tilfredsstillende. Det har været meget gennemsnitligt på omkring syv ton pr. hektar, vil jeg skyde på", siger Tom Sangild og fortæller, at alt byg sælges til DLG.

Nu mangler de "bare" 140 hektar med kartofler, som de regner med at levere til Karup Kartoffelmelfabrik i slutningen af september, og så er høsten slut for i år.

Med det indsendte foto deltager Tom Sangild i konkurrencen 'Skyd Høsten Bedst' .

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air drone til en værdi af 7850 kr.: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Sådan gør du

Skyd høsten bedst:

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle yderligere indsendere trækkes lod om en iPad WiFi 32GB til værdi 2.280 kr. samt 5 x 1 valgfrit årsabonnoment på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi op til 1.114 kr.

Skyd bedste video:

Skyd bedste høstvideo og vind et GoPro Hero6 kamera, værdi 2.590 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her:

www.landbrugsavisen.dk/skyd-2019

Emneord

Skyd Høsten 2019

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle