Fastfoodkæde lancerer mere klimavenlig burger - ekspert er skeptisk

Citrongræs i foderet kan få køer til at udlede mindre metan, mener Burger King.

I en ny udgave af den berømte Whopper-burger påstår fastfoodkæden Burger King, at bøffen er mere klimavenlig, da køerne er blevet fodret med citrongræs.

Det skulle angiveligt give en mindre metanudledning fra køernes mave, skriver DR.

Det er ikke første gang, at man forsøger at mindske klimaudledningen på den måde.

I Danmark har professor Peter Lund og hans kolleger på Aarhus Universitet forsøgt sig med oregano, uden der kom det helt store ud af det.

Selvom han er positiv over, at der bliver forsket i mindre udledende foder, er han skeptisk overfor Burger Kings lancering, da han endnu ikke har set forskning, der bakker fastfoodkæden op.

"Jeg vil derfor være noget kritisk over for, om effekten er reel, og at der ikke er afledte negative effekter på for eksempel foderindtag og udnyttelse af foderet. Hvis metanproduktionen bare falder, fordi koen udnytter foderet dårligere, ja, så er der intet vundet", siger professor Peter Lund til DR.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle