Feltet vokser: Tredje kandidat til økologisk formandspost har meldt sig

Mælkeproducent Torsten Wetche stiller op til post som formand for Økologisk Landsforening. Dermed er der tre kandidater på banen.

Spændingen om hvem, der skal løfte arven som formand for Økologisk Landsforening efter Per Kølster, tager til: Nu har en tredje kandidat meldt sig i feltet af kandidater: Torsten Ployart Wetche, mælkeproducent fra Vesthimmerland og næstformand i mejeriet Thise.

Det fremgår af omtale på Økologisk Landsforenings netmedie Økologisk Nu.

"Som eksponent for og med-udvikler af græsmælken har jeg gennem de seneste fire år haft kontakt til en række organisationer og medier samt holdt mange oplæg om en bæredygtig retning for fødevareproduktionen. Til dette hører en vis nedgang i husdyrproduktionen, men bestemt ikke et ophør, idet husdyrene hænger sammen med et bæredygtigt økologisk landbrugssystem i Danmark", skriver Torben Wetche bl.a. i sin egenpræsentation af sit kandidatur.

Alle baggrund i mælk

Torsten Wetche bor på gården Hvanstrup i Vesthimmerland, hvor han er 5. generation.
Han producerer græsmælk fra ca. 130 køer.

De to andre kandidater har også baggrund i mælkeproduktionen:

Uffe Bie, tidligere formand for Landbrug & Fødevarers Økologisektion meldte sig som den første, skarpt forfulgt af Laust Stenger, der sidder i bestyrelsen for Økologisk Landsforening.

Formandsvalget i Økologisk Landsforening finder sted ved generalforsamlingen 4. marts.
Nuværende formand Per Kølster genopstiller ikke.
 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle