Fem borgmestre: Ruslandkrisen har ramt hårdere end troet muligt

Borgmestrer advarer fødevareminister Dan Jørgensen og opfordrer ham til at gennemfører L&F's ruslandspakke.

Fem sydvestjyske borgmestre har skrevet et brev til fødevareminister Dan Jørgensen (S), hvor de advarer om, at Danmark er langt hårdere ramt af ruslandkrisen, end de fleste havde troet muligt.

”Krisen rammer især fødevareerhvervet, der er endt som et ufrivilligt offer i den politiske krise. Væksten og især arbejdspladserne i erhvervet er sat på spil, og det gælder vores lokalområde, hvor op imod 15 procent af alle beskæftigede arbejder inden for fødevareerhvervet” skriver de i brevet.

Derudover opfordrer de fem borgmestre fødevareministeren til at gennemføre de skitserede punkter Landbrug & Fødevarers ruslandspakke

Læs det fulde brev her:

Kære Dan Jørgensen

Undertegnede fem borgmestre for de sydvestjyske kommuner ser med bekymring på den politiske krise i Rusland, og de følger, den har for vores lokale erhverv.

Som det illustreres af Landbrug & Fødevarer ved udgangen af 2014, er Danmark langt hårdere ramt af krisen i Rusland, end de fleste havde troet muligt for et år siden. Krisen rammer især fødevareerhvervet, der er endt som et ufrivilligt offer i den politiske krise. Væksten og især arbejdspladserne i erhvervet er på spil, og det gælder særligt i vores lokalområde, hvor op imod 15 % af alle beskæftigede arbejder inden for fødevareerhvervet.

I Sydvestjylland er vi bekymrede for vores mange landbrug, hvorfor vi udtrykker vores fulde opbakning til den af Landbrug & Fødevarer skitserede akutpakke, også kaldet Ruslandspakken, der kan holde hånden under landbrugets eksport og de mange arbejdspladser, der står på spil i fødevareerhvervet både direkte inden for landbruget, men også i de afledte erhverv.

Fødevareerhvervet kan komme igennem krisen med beskeden, men akut hjælp, som straks skal iværksættes. Vi vil derfor gerne opfordre til, at de skitserede punkter i Ruslandspakken effektueres med det samme eller på kort sigt, så der hurtigst muligt dæmmes op for det truende tab af arbejdspladser.

Med de bedste hilsner

Erik Buhl, Varde Kommune

Egon Fræhr, Vejen Kommune

Erik Nørreby, Fanø Kommune

Johnny Søtrup, Esbjerg Kommune

Laurids Rudebeck, Tønder Kommune

 

Faktaboks

De fem borgmestre:

  • Erik Buhl, Varde Kommune
  • Egon Fræhr, Vejen Kommune
  • Erik Nørreby, Fanø Kommune
  • Johnny Søtrup, Esbjerg Kommune
  • Laurids Rudebeck, Tønder Kommune

Emneord

ruslandskrise

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle