Fem navne fra landbruget optaget i prestigefyldt blå bog

207 nye navne er tilføjet den nyeste udgave af Kraks Blå Bog, som udkommer torsdag. Blandt dem er fire navne fra landbrugets verden.

Torsdag udkommer den 110. udgave af Kraks Blå Bog, der i år rummer 207 nye navne.

Kraks Blå bog er et opslagsværk med information om betydningsfulde danskere, der i alt er oppe på nu 8.555 biografier.

Fem af de 207 nye navne i bogen har tilknytning til landbruget, og de har nu som udgangspunkt udsigt til at stå i bogen med deres CV resten af deres liv.

Opslagsværket er udgivet årligt siden 1910 og opdateres løbende under medvirken af de optagne personer, og denne gang er bogen oppe på at være 1649 sider tyk, 41 sider mere end sidste år.

Her er de fem nye navne fra landbruget:

Søren Brandt Wiuff, landmand på gården Brogård ved Lammefjorden. Han dyrker primært grøntsager og er medlem af Lammefjordens Grøntsagslaug. Kendt under navnet 'aspargeskongen', og sælger sine grøntsager til nogle af Københavns bedste restauranter.

Helle Borup Friberg, adm. direktør for Økologisk Landsforening. Hun er uddannet BA i international business og marketing management fra University of San Francisco i 1993 og cand.negot. i international business og økonomi ved SDU i 1995. 

Ole Green, professor ved Institut for Agroøkologi - Jordfysik og Hydropedologi på Aarhus Universitet, der også er direktør i virksomheden Agrointelli. Virksomheden er et dansk udviklingsselskab, som har til formål at udvikle bæredygtige automatiserings-teknologier og produkter til fremtidens planteproduktion.

Frank Øland Hansen, cheføkonom og områdedirektør ved Landbrug & Fødevarer, og forhenværende chefstrateg, Private Banking, Danske Bank. Han er uddannet: cand.scient.oecon fra Aarhus Universitet i 1999.

Helle Reedtz-Thott, Godsejer på Gavnø Gods siden 2002, baronesse, advokat, hofjægermesterinde og direktør i Gavnø Fonden, der har til formål at bevare og udvikle Gavnø både som forretning og oplevelsessted. Hun er uddannet advokat med en mastergrad i jura fra Københavns Universitet.

Også sidste år blev der tilføjet seks nye navne, kendt inden for landbrug- og fødevarebranchen. Blandt andet blev både Leif Friis Jørgensen, CEO hos Naturmælk og Henning Haahr, adm. direktør, koncernchef og CEO hos Danish Agro a.m.b.a. og Danish Agro Finance A/S tilføjet listen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle