Fem ting du skal vide om sprøjtemidler til ny sæson

Amistar er blot et af de midler, der har fået ændret godkendelse til den kommende vækstsæsonen.

Mange landmænd kan sikkert genkende, at man lige skal ind i terminologien med de plantebeskyttelsesmidler, man skal bruge i den kommende vækstsæson.

I år er der en række nye og ændrede godkendelser, som det er vigtigt at have styr på, inden det går løs i marken.

I nedenstående kan du læse om fem eksempler, hvor der er sket ændringer i forhold til sidste år.

1. Amistar

Svampemidlet Amistar er blevet revurderet. Det betyder blandt andet ændringer af behandlingsfrister og, at der er indført ’trappedoseringer’ i korn afhængig af afgrødens afgrødestadier.

I vinter- og vårhvede må der bruges 0,4 liter Amistar pr. hektar i stadie 31 til 33, mens der i stadie 37 til 69 må bruges op til 1,0 liter pr. hektar. Der må maksimalt gennemføres to behandlinger pr. sæson med minimum 14 dage mellem behandlingerne.

Amistar med ’gammel’ etiket må anvendes, som det er anført på den gamle etiket.

2. Asulox

Miljøministeriet har givet dispensation til anvendelse af Asulox i spinat, skorzoner, gulerødder, persille og morgenfruer til frøavl. Maksimal dosis er 2,0 liter pr. hektar.

Dispensationen startede 7. marts og udløber 5. juni 2018. herefter må midlet ikke sælges, bruges eller forefindes på ejendommen.

3. Titus WSB

Der er givet dispensation til anvendelse af Titus WSB til ukrudtsbekæmpelse i kartofler i perioden 15. marts til 12. juli 2018.

Titus WSB må ikke bruges senere end 30 før høst, og i en dosering på maksimalt 30 gram pr. hektar plus spredeklæbemiddel.

4. Prestige FS 370

Prestige FS 370 må kun anvendes som vådbejdse ved påsprøjtning af læggekartoflerne under lægning i marken.

Det er fortsat tilladt at anvende andre bejdsemidler som for eksempel flydende Monceren FS på indendørs anlæg.bruge

5. Prestop

Svampemidlerne Prestop Mix WP og Prestop WP har fået ændret deres godkendelser.

Begge midler må anvendes i økologisk produktion.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.