Fik du set: Unik dansk video viser ulv jage krondyr

Videoen blev fanget af Pipaluk Zobbe Lauritsen, der lå på lur i krattet for at observere krondyr.

Fredag morgen før det bliver lyst sætter Pipaluk Zobbe Lauritsen sig i et krat i Klosterheden ved Lemvig, som hun så ofte gør.

Hun sidder i en mørk krog med sit kamera og holder fokus mod en flok krondyr. Da det begynder at lysne, kan hun se, at noget gør flokken opskærmt.

"Jeg gider først ikke dreje mit kamera, da jeg kan se på dyrene, at der sker noget, for det plejer bare at være en kat eller en ræv, de flipper ud over", skriver fotograf Pipaluk Zobbe Lauritsen i en besked til Landbrugsavisen.dk.

Men hun kan se på dyrene, som er vant til at observere, at noget kommer nærmere, og da hun drejer kameraet er det en ulv, der nærmer sig.

"Jeg troede først, det var en hund, men det går så op for mig at det er en ulv. Det var en drøm, der gik i opfyldelse. Jeg plejer at tage til Stråsø for at se ulve, jeg havde ikke drømt om, at det blev i Klosterheden, jeg skulle få denne oplevelse", skriver Pipaluk Zobbe Lauritsen, der har set en ulv 15 gange nu.

 

 

Begejstrede forskere

Selvom ikke alle er lige glade for ulvene og deres tilstedeværelse i den danske natur, er især flere forskere meget glade for denne video.

Det er nemlig den video, der til dags dato bedst viser en dansk ulv på jagt. Videoen viser, hvordan den raske ulv tjekker flokken ud for at se, om der er sårede eller svage dyr, den nemt kan fange. Da det viser sig ikke at være tilfældet, trasker den videre.

"Jeg synes, det er fascinerende, fordi det er så illustrativt. Det er det, vi læser om i bøgerne, det er det, vi underviser de studerende i. Ved at se den video kan man lære rigtig meget om ulven og dens byttedyr", siger Peter Sunde, der er seniorforsker ved Institut for Bioscience på Aarhus Universitet til Dr.dk.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle