Fiks fransk stubharve er effektiv i liften

Med Crossland-serien tilbyder Gregoire Besson lift-stubharver i op til 5,5 meters arbejdsbredde med mulighed for at køre med flere typer spidser og pakkere.

Liftbårne stubharver er fortsat populære på grund af deres gode vægtoverføring og manøvredygtighed.

Dertil kommer det relativt mere beskedne effektkrav og en mere overskuelig anskaffelsespris i forhold til en bugseret stubharve.

Alene derfor er franske Gregoire Bessons Crossland-serie interessant, da den fås i op til 5,3 meters arbejdsbredde som trebullet med en tandsporsafstand på 23 cm og i op til 5,5 meters arbejdsbredde som trebullet med en tandsporsafstand på 30,6 cm.

’Grisehaletænder’

Der kan monteres forskellige spidser, herunder også karbidbelagte spidser til hårdt slid og gåsefødder til fuld gennemskæring.

Spidserne monteres på Gregoire Bessons såkaldte grisehaletænder. De har fået dette navn pga. den særlige drejede profil, så der er mest gods på steder med størst belastning.

Udløsertrykket er 450 kg, der er 80 cm mellem bullerne og en rammehøjde på 70 cm.

God opblanding

LandbrugsAvisen overværede den første danske demonstration af Crossland.

Det, der især gjorde indtryk, var den gode opblanding af majsstubben og den jævne overflade. Det skyldes den tætte tandafstand og de ret livlige tænder i kombination med en af de tre forskellige pakkere bagerst, der kan vælges imellem.

Pakvalsen giver også en meget præcis dybdestyring, der på de bredeste modeller kan suppleres med bærehjul forrest på rammen.

En særlig finesse er muligheden for at stille enkelte eller alle tænder på harven op til fem cm ned i arbejdsdybde, så der kan løsnes ekstra grundigt i for eksempel traktorsporet.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle