Finansdirektør: Det er nu, du skal købe aktier

En stigning i de lange renter har fået aktiekurserne til at falde. Men det er kun midlertidigt og mest af alt en god mulighed for at komme inde på markdet.

Selv om det kan være svært at se det positive i, at aktier falder, er det ifølge finansdirektør Per Sveistrup fra Sagro Finans og Formue faktisk sundt. Særligt når de aktier, der er urealistisk højt prissat, kommer ned i en mere rimelig pris, kan det give en bedre balance i aktiemarkedet. 

"Jeg tror, at når nuværende korrektion er overstået, så kan vi se frem til god tid på aktiemarkedet. Så har du ikke aktier på nuværende tidspunkt, så lad dig ikke skræmme af kursfaldet. Benyt i stedet muligheden for at komme ind på markedet til lavere priser", lyder rådet fra Per Sveistrup, der får mange henvendelser fra landmænd, der følger levende med i aktiemarkedet.

"Min vurdering er, at den stigende rente vil blive imødegået af Centralbankerne på den ene eller anden måde, verbalt eller ved intervention og herefter vil den høje vækst blive det største tema på aktiemarkedet. Nuværende usikkerhed vil blive afløst af optimisme og aktiemarkedet vil give et rigtigt flot afkast. Usikkerheden er dog ikke overstået endnu, men det kommer".

Derfor er der uro

Den seneste tids uro på aktiemarkedet skyldes først og fremmest de stigende lange renter, der stiger på grund af frygt for inflation. Frygten er sådan set reel nok, da man i USA allerede har nået målet på 2,00 pct.

Markedets usikkerhed går på, at hvis tendensen med stigende inflation fortsætter over de 2,00 pct.,  om USAs Centralbank FED vil fastholde den korte rente på nuværende niveau, uagtet Centralbanken har holdt fast ved, at de korte renter ikke kommer til at stige foreløbig.

 Stigende renter er negativt for aktiemarkedet, særligt for virksomheder med høj gældsætning (vækstaktier), bliver typisk ramt hårde og i de seneste år, har man talt om at kurserne på disse aktier er urealistisk høje. Derfor har den type aktier været særlig hårdt ramt i den seneste tid.

Det andet er, at aktiemarkedet i en periode har været påvirket positivt af, at der intet alternativt har været til aktier på grunde af de lave renter. Stiger renten yderligere, vil der reelt være et alternativ og derfor er der en del usikkerhed i aktiemarkedet for tiden.

"Men høj vækst og en genåbning af samfundet vil være meget positivt for aktiemarkedet, så på trods af nuværende uro er det svært at være pessimist på 2021", lyder det fra Per Sveistrup.
 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle