Finanslov: Venstre med nej til øget arveafgift

Venstre vil med sit finanslovsudspil afsætte yderligere millioner til den grønne omstilling og aflyse hævelse af arveskat.

Forhandlingerne om finansloven for næste år er i fuld gang, og nu har det tidligere regeringsparti Venstre løftet sløret for sit udspil til en finanslov.

Selv fremhæver partiet, at det foreslår at afsætte yderligere en halv milliard til grøn omstilling. 

De penge skal ifølge Venstre bruges på "initiativer, der kan nedbringe drivhusgasudledningen indenfor eksempelvis transport- og landbrugssektoren - eller mere klimaforskning" for at gøre Danmark grønnere.

"Vi skal ikke bare eksportere vores udledning. For så kunne vi eksempelvis bare stoppe landbrugsproduktionen i Danmark og råbe hurra. Men det nytter ikke noget, for så vil danskerne ikke have noget at spise, der vil blive produceret mindre klimavenligt et andet sted, og Danmark vil tabe arbejdspladser", siger formand Jakob Ellemann-Jensen (V) i en pressemeddelelse.

nej til arveafgift

I finanslovsudspillet siger Venstre desuden nej til Socialdemokratiets forslag om at afskaffe bredbåndspuljen og aflyse den hævelse af arvegiften, som regeringen lægger op til.

Dertil foreslår oppositionspartiet at lave en global klimastrategi og en årlig rapport over dansk bidrag til internationale reduktion af drivhusgasser.

Ud over den grønne omstilling centrerer udspillet sig mest om indvandringen, hvor Venstre vil fastholde en stram udlændingepolitik, og så sundhedsområdet, hvor Venstre med sit "Velfærdsløfte" vil sikre flere penge til sundhedsvæsnet.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle