Finansminister vil have mere udenlandsk arbejdskraft 

Hvis Danmark bliver bedre til at tiltrække udenlandsk arbejdskraft bliver statskassen rigere, og regeringen kan bruge flere penge.

Virksomheder skal have den arbejdskraft, de har brug for. Ellers må de sige nej til ordrer. Det vil koste arbejdspladser og gå ud over væksten.

Hvis Danmark bliver bedre til at tiltrække udenlandsk arbejdskraft kan det til gengæld styrke de offentlige finanser så staten har flere penge til velfærd, miljø med mere. Regeringen vil derfor fremlægge et udspil til rekruttering af udenlandsk arbejdskraft og specialiserede kompetencer. 

”Hvis der mangler arbejdskraft ligesom i nullerne stiger og stiger lønnen og det går ud over konkurrenceevnen. Vi kan se at mange virksomheder efterspørger at vi kigger på det område", sagde Kristian Jensen, finansminister (V), da han torsdag fremlagde regeringens finanslovforslag, og tilføjede: 

"De vil også have, at det bliver nemmere og mere simpelt at tage job i Danmark. Det vender vi tilbage i løbet af de allerførste uger".

Samtidig påpegede han, at det er vigtigt at der er ordnede forhold på det danske arbejdsmarked og at både danske og udenlandske arbejdsgivere følger reglerne.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle