Finanstilsyn: Jordpriser fastholder stigning

Det er for tidligt at fastslå, hvordan krisen påvirker jordpriserne, vurderer tilsyn.

I sommer fik jordpriserne et hak opad i flere af landets regioner. Det betød, at landbrugene og pengeinstitutterne dermed fik bedre polstring.

Ved juletid plejer Finanstilsynet at melde en ny vurdering ud, men i år holder de fast i vurderingen fra juni, skriver Finanstilsynet.

"Det er tilsynets vurdering, at det udmeldte niveau fra juni 2014 fortsat er gældende, selvom markedet stadig er præget af et begrænset antal handler," skriver Finanstilsynet.

"Det er således endnu for tidligt at sige noget om en eventuel påvirkning på priserne afledt af landbrugets aktuelle afsætningskrise," lyder det.

Usikkerhed om prisen

I LandbrugsAvisen, der udkom fredag, udtalte en række ejendomsmæglere sig om jordpriserne. 

"Der var helt klart en positiv stemning i foråret, men det er taget af efter sommerferien. Nogle holder igen og trækker vejret. Vi har ikke set et prisfald endnu, og det håber jeg heller ikke, vi kommer til," siger H.C. Hansen, Agriteam Brørup, formand for Dansk Ejendomsmæglerforenings landbrugsudvalg.

Tendensen bekræftes af en spørgeskemaundersøgelse blandt en snes ejendomsmæglere rundt om i landet, som LandbrugsAvisen har lavet. Der er både usikkerhed om priserne, udviklingen i markedet og om finansieringen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle