Finsk rival får også aftale med DC's Kina-partner

Finske HKScan skal sælge grisekød til kineserne via Alibaba, som Danish Crown også har aftale med.

Den finske, børsnoterede kødkoncern HKScan har indgået aftale om salg i Kina med den gigantiske handelsvirksomhed Alibaba.

Dermed melder finnerne sig helt tæt på Danish Crown, der også i efteråret indgik endnu en aftale med kineserne.

De to aftaler adskiller sig dog en del. For hvor Danish Crown skal sælge varer baseret på en lokal fabrik, der er under opbygning i Shanghai til Alibabas netplatforme, så vil HKScan bygge sit koncept op om salg af varer i Alibabas nye og yderst moderne supermarkedskæde Hema. Kæden blev åbnet i 2017, men tæller allerede 100 butikker over hele Kina.

9.000 tons grisekød

Målet er at sælge op mod 3.000 tons grisekød årligt i år. Men den mængde skal være tredoblet i 2020, skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Alt kødet er såkaldt rapsgris, eller omega3 svinekød. Altså en særlig koncept-gris, der fodres med finsk og svensk produceret raps og korn, samt bønner og ærter. Der anvendes ikke sojabønner i produktionen.

Alibaba er blandt verdens absolut største selskaber og er spurtet frem med årlige to-cifrede vækstrater de seneste år. Selskabet har efterhånden aftaler med stort set alle verdens betydelige firmaer i kødbranchen. Herunder også brasilianske JBS.

Det fremgår ikke af pressemeddelelsen, om det er fersk eller forarbejdet kød, der skal sælges i de kinesiske butikker som følge af aftalen. HKScan fik så sent som i april 2018 tilladelse til at eksportere til Kina.

Emneord

danish crown

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle