Fire hun-ulve i Danmark

Der er plads til 10 ulvefamilier i Danmark, vurderer forskere.

Der har med sikkerhed været 40 forskellige ulve i Jylland i de seneste to år, kommer det frem i den nyligt offentliggjorte resultater af 'Projekt nye arter i Danmark'. Den er et forskningsprojekt fra Naturhistorisk Museum Aarhus og Institut for Bioscience på Aarhus Universitet. Det skriver DR Syd i dag.

"Fire af de individer, der er kortlagt, er hunner. Så der er både hunner og hanner. Og med det så er der altså rigtig god chance for, at der kommer hvalpe," siger Thomas Secher Jensen, der er seniorforsker på Naturhistorisk Museum.

"Nu kan der komme ulvefamilier. Aarhus Universitet har på et tidligere tidspunkt sagt, at der kan være plads til 10 ulvefamilier i Jylland. Men dags dato har vi altså ikke nogen beviser for, at der er hvalpe nogen steder. Men der kan meget vel være det," siger Thomas Secher Jensen.

Fåreavlere bekymrede

Men den udvikling bekymrer formanden for Dansk Fåreavl, Richard Andersen. Han forudser, at ulvens fremmarch vil blive er stort problem for husdyrhold

"Vi har jo set nogle eksempler på, at det er fårebesætninger, som det er gået ud over. Det vil tage til i fremtiden, og det vil blive et større og større problem," mener Richard Andersen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle