Fire mejetærskere måtte holde i kø ved gods

På Bregentved gik westfield-sneglen i stykker, så de fire Claas Lexion blev tvunget til at holde stille.

Da der blev høstet vinterhvede på Bregentved på Sjælland blev fire mejetærskere tvunget til at holde stille. Westfield-sneglen, der skulle få kornet ind på lageret, gik nemlig i stykker.

"Sneglen inden i Westfield-sneglen knækkede. Den kollapsede simpelthen, fordi den var gammel og slidt. Vi manglede kun lige tre kvarter for at være færdige, så det var lidt træls. Men vi nåede det, inden det begyndte at regne," siger Rasmus Jensen. 

Kornet bliver kørt væk fra markerne af fire lastbiler, så høsten gik i stå, indtil lastbilerne kunne komme af med kornet andetsteds. 

"Lastbilerne skulle lige omrokeres, så de kunne læsse af et andet sted på noget beton, så vi kunne komme videre. Sådan et nedbrud gør, at der går ged i deres runde, og så kommer vi til at holde stille," siger Rasmus Jensen. 

Ventetiden kunne Rasmus Jensen passende bruge på at tage et billede til Skyd høsten bedst. 

Kæmpe russisk svineproducent ramt af afrikansk svinepestSvin 13. december · 07:41

"Der gik vel 20 minutter, og så var vi kørende igen, så det var ikke så galt. Lastbilerne skulle køre længere for at komme af med kornet, men da der kom flow i det igen, kunne vi fortsætte uden ekstra ventetid," siger Rasmus Jensen. 

Bregentved ejes af Christian og Frederik Moltke. På godsets 3.465 hektar drives planteavl, hvor hovedafgrøderne er hvede, maltbyg, vinterraps og rajgræs til frø. Rasmus Jensen har et sommerferiejob som høstmedhjælper på Bregentved. Til daglig læser han til jordbrugsteknolog på erhvervsakademiet i Aarhus. 

Med det indsendte billede deltager Rasmus Jensen i  Skyd høsten bedst. Her kan han både vinde en høstlagkage til hele høstholdet samt hovedpræmien, i form af en høstfest til en værdi af 25.000 kr. Vil du også deltage Skyd høsten? Så klik her.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækingen om en super sej DJI Phantom 3 Advanced drone til en værdi af 6000 kr: www.gjensidige.dk/landbrugsliv

Mere om temaet

Faktaboks

Skyd høsten først

Alle afgrøder er blevet høstet.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle indsendere af henholdsvis fotos af frugt og grønt samt alle yderligere trækkes lod om to iPad mini til værdi 2.999 kr.

Skyd bedste høstvideo

Indsend din høstvideo og vind en iPhone SE, værdi 3.699 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu