Fire store DLBR-centre stifter fælles udviklingsselskab

Udvalgt til weekend: Nyt firkløver: VKST, Velas, Sagro og Landbonord forbereder sig på at kunne løfte udviklingsopgaver på egen hånd via selskabet Dalico.

Fire af de største selskaber i landbrugsrådgivningen, Landbonord, Sagro, Velas og VKST, har oprettet et fælles kommanditaktieselskab/Partnerselskab. Formålet med selskabet, "Dalico", er at bruge det til fælles udviklingsopgaver.

"Vi har ingen planer om at fusionere, men vi forholder os til, at der sker en strukturudvikling i dansk landbrug", siger Mads Birk Kristoffersen, direktør i VKST og ét af de fire bestyrelsesmedlemmer i Dalico.

"Selv om vi fire rådgivningsselskaber hver især er store, er det ikke sikkert, vi er store nok, hvis vi skal lave udvikling. Derfor går vi sammen!".

Dalico er stiftet 15. januar 2020, hver af de fire partnere har tegnet sig for 100.000 kroner og en ejerandel på 25 pct.

Ingen aktivitet endnu

Der er ingen ansatte og endnu ingen aktivitet i selskabet med adresse hos Velas i Hinnerup.

"Lige nu er selskabet passivt - der er ingen aktiviteter i det", siger Mads Birk Kristoffersen.

Han tilføjer, at der endnu ikke er truffet beslutninger om konkrete udviklingsopgaver i regi af Dalico.

"Det kan være mange forskellige ting i forhold til landbruget. Vi laver også udvikling i dag, men det kan være, vi vil lave noget for os selv".

Ikke konkurrent til Seges

Mads Birk Kristoffersen afviser, at det formaliserede samarbejde mellem fire af de største rådgivningsvirksomheder vil være en trussel eller konkurrent til Seges.

"Seges er god til mange ting. Vi har ingen planer om at konkurrere med Seges".

Samarbejder er OK

Mads Birk Kristoffersen mener heller ikke, at selskabet konflikter med DLBR-samarbejdet og henviser til, at der i DLBR allerede findes en frodig underskov af samarbejdsaftaler.

"DLBRs vedtægter siger, at man gerne må samarbejde på kryds og tværs. Jeg tror, der findes 20 eller måske snarere 50 samarbejdskonstruktioner i DLBR, så det er der ikke noget nyt i. Vi har bare formaliseret vores samarbejde".

DLBR-formand Niels Peter Madsen, dirktør i KHL, bekræfter, at vedtægterne ikke hindrer samarbejder mellem DLBR-medlemmer. Han har ellers ingen kommentarer.

"Jeg ved, de har oprettet selskabet, men de har ikke orienteret om, hvad de vil bruge det til".

Faktaboks

Dalico P/S

  • Selskabskapital: 400.000 kr, ingen ansatte. Ejere med hver 25 pct.: LandboNord, Sagro, Velas og VKST.
  • Bestyrelse: Torben Jensen (fmd.), Mads Birk Kristoffersen, Jan Winther (direktion), Uffe Østergaard Bertelsen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle