Fire ud af 10 danskere: Bæredygtighed må gerne koste

Fire ud af 10 danskere vil betale ekstra for bæredygtighed på restauranter og caféer.

Danskerne vil have mere bæredygtighed på menukortet på landets restauranter og caféer, og de er villige til at betale ekstra for at nå dertil.

Det viser en ny undersøgelse fra Arla Pro, hvor otte ud af 10 svarer, at de forventer, at danske restauranter gør en indsats for at levere bæredygtig mad. For fire ud af 10 danskere betyder det endda, at de er villige til at betale ekstra.

Otte ud af 10 danskere forventer nemlig, at danske restauranter gør en indsats for at levere bæredygtig mad, skriver Arla i en pressemeddelelse.

Højere krav

- Danske forbrugere stiller højere og højere krav til, hvad de spiser. Særligt bæredygtighed har fået en stor rolle i vores forventninger, når vi spiser ude. Det tror jeg ikke, at den aktuelle krise ændrer på, selv om folk har færre penge mellem hænderne. Det er en oplagt mulighed for de danske restauranter at udnytte den interesse, forbrugerne viser, til at skabe en mere bæredygtig fødevarebranche, siger Jesper Vanghøj, der er marketingansvarlig hos Arla Pro. 

Faktisk fornemmer han, at kødprisernes himmelflugt presser kantiner og restauranter til at lave mere grønne og klimavenlige retter. På den måde imødekommer de endnu hurtigere forbrugernes forventninger, mens de sparer penge.

Forventer grønne retter 

Seks ud af 10 danskere svarer i undersøgelsen, at det har betydning for deres valg af restaurant, at stedet bruger lokale råvarer, og at de prioriterer at mindske madspild, mens halvdelen af de adspurgte svarer, at det betyder noget, at restauranten bruger økologiske råvarer.

Faktaboks

83 procent af danskerne forventer i meget høj, høj eller nogen grad, at danske restauranter og caféer gør en indsats for at levere bæredygtig mad ved at affaldssortere, mindske madspild, bruge sæsonens råvarer.

41 procent af danskerne er villige til at betale mere for at spise på en restaurant eller café, som har implementeret mange tiltag for at være bæredygtig

60 procent af danskerne siger, at det har en betydning for deres valg af restaurant og café, at stedet bruger lokale råvarer

50 procent af danskerne siger, at det har en betydning for deres valg af restaurant og café, at stedet bruger økologiske råvarer

30 procent af danskerne siger, at det har en betydning for deres valg af restaurant, at stedet har vegetariske retter

63 procent af danskerne siger, at det har en betydning for deres valg af restaurant, at stedet gør noget aktivt for at mindske madspild 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle