FirstFarms øger omsætning og bundlinje i første halvår 2019

Det danskejede aktielandbrug får et bedre halvårsregnskab end forventet og opjusterer forventningerne til året.

Det danskejede aktielandbrug First Farms A/S har netop udsendt regnskab for første halvår af 2019.

Regnskabet viser en øget omsætning og bundlinje og selskabet opjusterer forventningerne til årets resultat. 

FirstFarms har i regnskabsperioden realiseret en omsætning på 108,5 mio. kr., mod 85,3 mio. kr. i samme periode i 2018, et EBITDA på 47,2 mio. kr. og et EBIT, resultat af primær drift, på 22,9 mio. kr. Driftsresultatet er dermed forbedret med 10,8 mio. kr. sammenlignet med samme periode sidste år, lyder det i en pressemeddelelse.

”Det går godt i FirstFarms. Vores tre driftsgrene, mælk, grise og afgrøder har alle budt på fremgang i første halvår. Vi forventer et godt resultat for 2019 og opjusterer derfor vores forventninger. Vi ser nu effekten af vores ambitiøse og bæredygtige vækststrategi", siger Anders H. Nørgaard fra FirstFarms A/S i en pressemeddelelse. 

Det er priser på små- og slagtegrise, der har ligget væsentligt over budget i 2. kvartal af 2019, samt en øget produktionseffektivitet, der har bidraget til et tilfredsstillende resultat for første halvår. Priserne på små- og slagtegrise lå i første kvartal væsentligt under budget. Selskabet forventer fortsat høje svinepriser i resten af 2019.

Høstudbytterne for vinterafgrøderne hos FirstFarms er samlet set kun marginalt under budget trods  et tørt efterår. Høstudbytter for forårsafgrøderne forventes på niveau med budgettet.

Mælkeprisen har i første halvår været marginalt lavere end budgetteret. Der forventes en mælkepris på det nuværende niveau for andet halvår. Mælkeproduktionen har været på niveau med det budgetterede i første halvår.

Selskabet oplyser endvidere, at overtagelsen af elskabet Hospoda Invest A/S får først effekt i andet halvår af 2019. Selskabet ejer og driver 1.500 hektar samt har 2.300 søer med produktion af små- og slagtegrise.

FirstFarms opjusterer på den baggrund de udmeldte forventninger til året til et EBITDA på 80-85 mio. kr. og et EBIT på 33-38 mio. kr. mod tidligere 75-80 mio. kr. og 30-35 mio. kr.

Der er i 2018 realiseret et EBITDA på 57 mio. kr. og et EBIT på 26 mio. kr.

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle