FirstFarms afslutter salg af landbrug i Rumænien

FirstFarms har afsluttet salget af sit landbrug i Rumænien der tilfører 104 mio. kr. i likvide midler. Selskabet har lige nu det største likvide beredskab i dets historie, udtaler direktør.

FirstFarms A/S har afsluttet salget af selskabets landbrug i Rumænien til en salgspris på 104 mio kr, der tilføres selskabet i likvide midler.

Det meddeleler FirstFarms tirsdag eftermiddag.

I forbindelse med købet af landbruget i 2020 er der indtægtsført samlet  19,7 mio. kr. før skat.. Indtægten udgør forskellen mellem dagsværdien af de købte aktiver fratrukket den betalte pris med aktier til dagskurs pr. overtagelsesdagen i 2020.

”Vi har gjort en god handel og realiserer nu 104 mio. kr. i frie likvide midler. Lige nu har vi det største likvide beredskab i vores historie, som skal investeres i den fortsat positive udvikling af den øvrige forretning,” siger adm. direktør Anders H. Nørgaard i meddelelsen.

Salget ændrer ikke ved de udmeldte forventninger for 2021 om et EBITDA i intervallet 100-120 mio. kr. og et EBIT på 50-70 mio kr. 

FirstFarms har siden stiftelsen i 2006 skabt værdi ved at opkøbe mindre jordparceller til lave priser, som efterfølgende systematisk er blevet udviklet til større veldrevne arealer. Værdiskabelsen kommer for alvor til udtryk, når jorden sælges.

I 2020 indgik FirstFarms aftaler om salg af 1.675 hektar jord, køb af 2.430 hektar og leje af 1.400 hektar.

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle