Firstfarms gennemfører kapitalforhøjelse

Den samlede aktiekapital stiger med fem procent til nu 99,4 millioner kroner

11 ejere af obligationer i udlandslandbruget Firstfarms har valgt at konvertere sine obligationer til aktier i selskabet.

De samlede udstedte obligationer har en værdi på 22,4 millioner kroner og de omdannes ifølge en fondsbørsmeddelelse fra selskabet nu til i alt 486.034 aktier á 10 kroner.

Det betyder, at Firstfarms i dag har gennemført en kapitalforhøjelse på 4.860.340 kroner, så selskabets nye aktiekapital løber op i 99,463 millioner kroner.

Ifølge fondsbørsmeddelelsen har både bestyrelsesformand Henrik Hougaard, næstformand Asbjørn Børsting og administrerende direktør Anders H. Nørgaard benyttes sig af konverteringen og fået flere aktier i selskabet.

Skulle skaffe ny kapital

Obligationerne er udstedt i juli 2016 og marts 2017 og planen var dengang at salget af obligationerne skulle bruges til udvidelsen af Firstfarms dengang nye forretningsområde inden for griseproduktion og yderligere køb af landbrugsjord. Samtidig skulle det styrke Firstfarms likviditet.

Firstfarms havde i 2022 en samlet egenkapital på 683,1 millioner kroner og øgede omsætningen fra 369,5 til 418,4 millioner kroner.

Overskuddet før skat steg ligeledes fra 45,9 til 83,6 millioner kroner.

Firstfarms har aktiviteter med grise-, mælke- og planteproduktion  i Slovakiet, Rumænien, Ungarn og Tjekkiet, som drives uafhængigt af hinanden med selvstændig ledelse, aktiviteter og kunder.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle