FirstFarms: God risikospredning giver tilfredsstillende første kvartal

Det danskejede FirstFarms har i årets første kvartal øget deres nettoomsætning med 20 mio. kr.

Det børsnoterede kæmpelandbrug FirstFarms A/S, der driver landbrug i Tjekkiet, Slovakiet, Ungarn og Rumænien realiserede i årets første tre måneder en øget omsætning og løftede bundlinjen.

Det fremgår af selskabets regnskab for første kvartal 2019, der blev offentliggjort tirsdag.

Nettoomsætningen voksede i kvartalet til 55,6 mio. kr. fra 35,4 mio. kr. i samme kvartal sidste år.

"Resultatet for første kvartal er tilfredsstillende ud fra, at der har været lave priser på svin i de første måneder, og med de seneste prisstigninger ser jeg positivt på den resterende del af året", siger Adm. direktør i FirstFarms, Anders H. Nørgaard. 

EBITDA og EBIT er forbedret med henholdsvis 7,5 mio. kr. og 2,0 mio. kr. sammenlignet med samme periode sidste år. Resultat før skat på 7,3 mio. kr. imod 5,2 mio.kr. i samme periode 2018. 

God risikospredning

Det tilfredsstillende resultat er hentet hjem på trods af de lave svinepriser. 

"Det er jo en effekt af en god risikospredning, men omvendt vil vi heller ikke buldre igennem når svinepriserne stiger. Desuden kan vi se en stor fordel i at vi producerer i et område, hvor der er brug fødevarer og en god efterspørgsel. Samtidig evner vi at udnytte synergierne imellem vores produktionsenheder", uddyber han overfor landbrugsavisen.dk.

I første kvartal har såvel mælkeprisen som mælkeproduktionen været på niveau med forventningerne. Prisen for grise har været lavere end budgetteret i første kvartal. Prisen steg i slutningen af kvartalet, og stigningen forventes fortsat de kommende måneder.

Den første del af vækstsæsonen har manglet nedbør, men afgrøderne har nu fået den regn, der er nødvendig. Afgrøderne står tilfredsstillende for årstiden. Markedspriserne på afgrøder ligger under budget, og markedet er meget volatilt. FirstFarms har afdækket en væsentlig del af salgspriserne for året over budgetterede priser.

Fastholder forventninger

De pt. stigende svinepriser betyder at Firstfarms forventer, at resultatet for hele 2019 ligger i toppen af de udmeldte forventninger.

"FirstFarms fastholder de udmeldte forventninger, dog således at EBITDA øges som følge af implementering af IFRS 16. Der forventes således et EBITDA-resultat i niveauet 67-71mio. kr. og et EBIT-resultat på 25-30 mio. kr.", skriver koncernen i delårsrapporten.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle