Firstfarms køber endnu en bid af danskejet landbrug i Rumænien

Firstfarms ejer nu 10 procent af Agri Invest A/S, der ejer 10.500 hektar jord i Rumænien.

Det børsnoterede storlandbrug FirstFarms, der agerer i Centraleuropa, har erhvervet yderligere 4,3 procent af aktiekapitalen i Agri Invest A/S.

Det betyder, at Firstfarms nu ejer 10,1 procent af selskabet.

Det oplyser Firstfarms i en børsmeddelelse.

- Vi har fulgt udviklingen i Agri Invest nøje og har tillid til ledelsen og de dispositioner, der foretages. Det er en sund virksomhed med et spændende potentiale, som er på en rejse, vi gerne vil være en del af, siger administrerende direktør i FirstFarms, Anders H. Nørgaard ifølge meddelesen.

Tilfredsstillende ejerandel

- Vi betragter den opnåede ejerandel på 10,1 procent som tilfredsstillende, og indirekte ejerskab af 1.065 hektar, og vi vil nu følge Agri Invest og de resultater, der skabes i en tid præget af store udsving, fortsætter Anders H. Nørgaard.
 
FirstFarms’ køb af aktier i Agri Invest er en passiv og langsigtet investering i tråd med selskabets strategi om løbende køb, optimering og salg af jord, oplyser Firstfarms.

Agri Invest ejer 10.500 hektar jord med konventionelle afgrøder på tre lokationer i Rumænien.
 
For en uge siden præsenterede FirstFarms sit årsregnskab for 2022. Resultatet blev det bedste siden børsnoteringen i 2006 og bød på fremgang for syvende år i træk.

Agri Invest har drevet bedrifter med planteavl i det sydlige Rumænien i 17 år. I ejerkredsen er 285 hovedsageligt danske investorer.

I fjor blev selskabet sat samlet til salg, men salget blev for et par uger siden sat på pause. I stedet jagter Agri Invest A/S nu investorer.

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle