FirstFarms køber fire landmænds slovakiske svinelandbrug

FirstFarms køber stort svinebrug i Slovakiet til. Samtidig opjusteres forventningerne til årets resultat

FirstFarms A/S udvider markant i Slovakiet med købet af et tidligere dansk-ejet svinelandbrug, Hospoda Invest A/S i landet.

Det fremgår af en børsmeddelelse, som FirstFarms har udsendt, efter at købet nu endeligt er på plads og selskabet har overtaget driften af selskabet, der ejer 100% af det slovakiske selskab JK Gabcikovo s.r.o.

”Med købet af Hospoda Invest A/S, underbygger vi vores ambitiøse vækststrategi vedrørende investeringer i – og drift af – bæredygtige landbrug i Østeuropa. Vi forventer tillige, at der vil være betydelige synergieffekter i forhold til FirstFarms’ svineproduktion i Ungarn samt den eksisterende planteproduktion i Slovakiet", udtaler Anders H. Nørgaard i meddelelsen.

Ejet af danske landmænd

Ifølge FirstFarms er der 2.300 søer med en årlig produktion af 75.000 grise, hvoraf 40-45.000 sælges som smågrise og 30-35.000 som slagtesvin. Produktionsanlæggene er af høj kvalitet, og produktionsresultaterne har i en årrække været meget tilfredsstillende.

Produktionsgrundlaget for planteproduktionen er 1.500 hektar ejet agerjord af høj kvalitet.

Hospoda Invest var ifølge CVR-registret ejet af fire danske landmænd og investorer, nemlig Troels Stenstrøm Kristiansen fra Nyborg, Eskild Hansen fra Nakskov, Jens Egdal fra Svendborg, samt Kurt Bloch Nielsen, der har adresse i Slovakiet.

Sidstnævnte har haft titel af direktør indtil ejerskiftet skete onsdag.

Hospoda Invest blev stiftet i 2002 som aktieselskab.

Den samlede betaling for fuld overtagelse af Hospoda Invest A/S udgør 185,7 mio. kr, melder FirstFarms.

Forventer højere resultater

Med købet opjusterer FirstFarms forventningerne for året til et EBITDA på 75-80 mio. kr. og et EBIT på 30-35 mio. kr., mod et tidligere udmeldt EBITDA på 67-71 mio. kr. og EBIT på 25-30 mio. kr.

Samlet driver FirstFarms nu 19.500 hektar landbrugsjord, hvoraf ca. 8.500 hektar er ejet. ”Jordbanken” er således øget med 21% i forbindelse med købet.

Selskabet har 4.800 søer, som fravænner 160.000 smågrise, og der sælges 100.000 slagtesvin om året. Mælkeproduktionen består af 2.500 køer med opdræt, som leverer 25 mio. kg mælk om året.

Emneord

Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle