Firstfarms styrer mod bedste resultat nogensinde

Høj effektivitet i alle driftsgrene får det børsnoterede storlandbrug til at tro på bedre tider.

2022 kan meget vel gå hen og blive det hidtil bedst år for det børsnoterede storlandbrug Firstfarms.

Allerede ved aflæggelsen af halvårsregnskabet i august meldte Firstfarms om gunstige tider, og de fortsætter for det børsnoterede selskab med aktiviteter i en række østeuropæiske lande

Gode markedsforhold for afgrøder og mælk og høj effektivitet i selskabets andre driftsgrene betyder nemlig, at Firstfarms nu tror på det bedste resultat nogensinde.

Firstfarms løfter derfor forventningerne til driftsresultatet Ebit til mellem 65 og 95 millioner kroner mod tidligere udmeldt 45 til 85 millioner kroner. 

Ebitda forventet at lande på mellem 110 og 140 millioner kroner mod tidligere 90-130 millioner kroner

Det er således lykkes for Firstfarms at holde omkostningerne nede samtidig med, at afsætningspriserne har været stigende.

- Vores cirkulære drift og meget høje effektivitet i alle produktioner betyder, at vi har den nødvendige styr på elementerne i værdikæden. Vores forretningsmodel fungerer, hvilket også er en forudsætning for at vi evner at modstå de mange trusler og den usikkerhed markedet og vores omgivende miljø er præget af, udtaler adm. direktør Anders H. Nørgaard i en fondsbørsmeddelelse.

Udsigterne til det gode år betyder også, at Firstfarms udbetaler bonus til de ansatte.

Faktaboks

Firstfarms

Firstfarms har hovedsæde i Billund og er etableret i 2005 af otte investorer, da de købte et landbrug i Slovakiet. 

I dag har Firstfarms aktiviteter i Slovakiet, Rumænien, Ungarn og Tjekkiet, som drives uafhængigt af hinanden med selvstændig ledelse, aktiviteter og kunder.

I Slovakiet har Firstfarms både grise-, mælke- og afgrødeproduktion. Griseproduktionen består af 2.300 søer og en årlig produktion på 45.000 smågrise. Mælkeproduktionen består af cirka 5.100 kvæg, hvoraf cirka 2.500 er malkekøer og 2.600 er til opdræt. Derudover driver Firstfarms  8.940 hektar landbrugsjord i Záhorská nízina i det sydvestlige Slovakiet med hvede, byg, rug, majs, sukkerroer, raps, valmuer og græskar. Tæt på Donau-floden i Trnava har Firstfarms 1.550 hektar med produktion af hvede, majs, raps og byg. 

I Rumænien har Firstfarms 4.350 hektar landbrugsjord i den østlige del af landet med produktion af hvede, majs, raps, soja og solsikker. 

I Ungarn opererer Firstfarms inden for griseproduktion med 2.500 søer og en årlig produktion af smågrise på 87.000, som sælges videre til et af selskabets datterselskaber eller andre slagtelandbrug. I juli i år købte Firstfarms selskabet Try-Béta Kft i juli. Dermed overtog FirstFarms driften af op til 1600 hektar dyrket jord i Ungarn.

I Tjekkiet driver Firstfarms to farme med produktion af 71.500 slagtegrise om året. I den sydøstlige del af landet driver selskabet  1.150 hektar landbrugsjord med hvede, vinterbyg og vinterraps. 

Totalt dyrker FirstFarms cirka 21.000 hektar landbrugsjord i Slovakiet, Tjekkiet og Rumænien.

Kilde: Firstfarms.dk

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle