Fiskere: Hjælp os mod overvågning af vores arbejde

Danmarks Fiskeriforening har startet en underskriftsindsamling mod overvågning.

Danmarks Fiskeriforening beder nu landmændene om hjælp i en sag om overvågning.

For at gøre det nemmere for myndighederne at kontrollere, hvilke arter der bliver fanget på fiskekutterne, og hvor store fiskene er, skal der nemlig installeres kameraer på alle danske fiskefartøjer der fisker i Kattegat (med over 20 fiskedage om året) i løbet af 2021.

Ideen er, at det i sidste ende skal lede til mere bæredygtigt fiskeri med større bestande. Foreløbig er 14 fartøjer allerede udpeget til at tage kamera om bord i 2020.

Danmarks Fiskeriforening og fiskerne ønsker dog ikke et arbejdsliv, hvor de skal kameraovervåges, og derfor har foreningen startet en underskriftsindsamling mod overvågningen.

"Vi oplever, at der generelt er stor opbakning til fiskernes modstand imod statslig kameraovervågning. Derfor har vi hos Danmarks Fiskeriforening lavet denne underskriftssamling. Formålet med underskriftsindsamlingen er at vise politikerne, at mange danskere ikke ønsker et samfund, hvor man fra statens side påtvinger borgerne kameraovervågning, når de udfører deres arbejde", lyder det fra Svend-Erik Andersen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle