Fjerkræ går et godt år i møde

Hvad kan vi forvente af dansk fjerkræ i det kommende år?

»Vi vil se en stigning i eksporten. Vores nye særstatus for fødevaresikkerhed samt nye markeders stigende efterspørgsel på fjerkræ kommer til at have betydning for, hvor meget kød vi sælger til omverden«.

Skal der produceres mere økologisk fjerkræ?

»Jeg støtter også den økologiske produktion, men det kræver selvfølgelig, at der er nogen til at købe produkterne. Vi skal ikke producere økologisk bare for at gøre det«.

Hvad skal der til, for at markedet for økologisk fjerkræ vokser?

»Der skal være flere købelystne forbrugere, som er villige til at bruge flere penge på fødevarer. Produktionen lever kun, hvis der er nogen til at købe produkterne. Det er dyrere at producere økologisk, og derfor produktet også mere ude i butikkerne.«.

Kommer fosforloftet til at blive diskuteret til årsmødet?

»Det er selvfølgelig et emne, der ligger mange fjerkræproducenter på sinde, og det vil helt sikkert blive taget op, både til årsmøde i øvrigt på den faglige kongres«.

Hvad ser du mest frem til ved fjerkrækongressen 2018?

»Jeg ser frem til at vi kan diskutere planerne for, hvad jeg mener bliver et godt år for dansk fjerkræ- og ægproduktion som helhed. Jeg er sikker på, at deltagerne kommer med en positiv holdning og en masse gode idéer til, hvordan vi som branche kan blive endnu bedre«.

Hvad bliver der af udfordringer for dansk fjerkræ?

»Det er en vedvarende opgave at sikre de bedste vilkår for vores branche, og i øjeblikket er vi i gang med at få et dyrevelfærdsmærke for kyllingekød. Vi har en rigtig god dialog med myndigheder og dyrevelfærdsorganisationer, men som landmændenes talsmænd er det vigtigt at se sagen fra deres side. Det kan derfor være en udfordring at blive enige om, hvad der er dyrevelfærd, og her er det vigtigt, at vi holder fat i fakta og ikke følelser.

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle