Flad udvikling for de tyske slagtesvinepriser

Tyske slagtesvin stiger ikke i pris, selv om udbuddet af grise er begrænset.

Den tyske notering for slagtesvin forbliver uændret på 1,80 euro pr. kg svarende til 13,41 kr.

Der slagtes fortsat relativt få grise i Tyskland, og udbuddet forbliver lavt.

"Udbuddet af slagteklare grise er fortsat meget lavt i Tyskland. I den seneste uge blev der slagtet færre end 900.000 grise. De store tyske slagterier er således nødt til at kæmpe om slagtesvin for at fylde slagtebåndene", beretter Markus Fiebelkorn, markedsanalytiker hos Danske Svineproducenter.

"På kødmarkedet er priserne imidlertid ikke steget væsentligt i de seneste uger. Tyske omsættere beretter om, at man – med hensyn til det nuværende prisniveau på kødmarkedet – ikke kan nå højere priser på slagtesvin for tiden. For at undgå en ny runde af priskampen med slagterierne hæver den tyske omsætterorganisation VEZG ikke den tyske slagtevinenotering i dag", fortsætter Markus Fiebelkorn.

Han henviser endvidere til, at den udeblivende grillsæson også trækker ned.

"Det kolde vejr sørger for, at grillaktiviteterne ikke kommer i gang i Tyskland. Efterspørgslen efter grillvarer ligger derfor ikke på det ønskede niveau. De store tyske slagterier fylder således deres kølehuse og håber på bedre vejr".

"I forhold til sidste uge falder prisen for hele slagtekroppen endda med mere end 3 cent (22 øre). Det er lidt overraskende, at de store tyske slagterier alligevel accepterer prisniveauet på slagtesvinemarkedet", skriver han i en markedsberetning.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle