Flensborg kommune holder fast i modstand mod vildsvinehegn i Kollund Skov

Flensborg Kommune fastholder, at der ikke må opføres vildsvinehegn i Kollund Skov.

En servitut i kontrakten omkring Kollund Skov forbyder alle former for byggeaktivitet i skoven. Det mener Flensborg Kommune i hvert fald at have fundet frem til. 

Dermed er det slet ikke nødvendigt for kommunen at anvende sin vetoret, siger kommunens pressetalsmand, Christian Reimer, ifølge Ritzau. 

”Kontrakten angiver klart og tydeligt, at der slet ikke må bygges i skoven, lige meget hvem der ejer den”, siger Christian Reimer. 

Det er en gammel aftale fra salget af skoven, der betyder, at Flensborg Kommune, der tidligere ejede skoven, kan nedlægge veto i forbindelse med bygge- og anlægsprojekter i skovområdet. Men denne bliver altså ikke nødvendig, da servitutten helt forbyder byggerier i skoven.

L&F: det er da træls

Hos Landbrug & Fødevarer er områdedirektør for fødevare- og veterinærforhold, Jens Munk Ebbesen dog fortrøstningsfuld, selv om han kalder tvivlen for ”træls”. 

”Helt grundlæggende er det et problem, som jeg har talt med veterinærdirektøren i Fødevarestyrelsen om. Og han fortæller, at Naturstyrelsen er på sagen. Så jeg er ret rolig omkring, at der nok skal komme hegn op”, siger Jens Munk Ebbesen. 

Han påpeger, at hegnet er en vigtig brik i indsatsen for at holde afrikansk svinepest ude af landet. Og at det desuden er en midlertidig løsning, selv om det kan være svært at give en konkret dato for nedtagningen. 

”De forskellige eksport markeder sætter meget pris på vores indsats, og flere delegationer har meldt deres ankomst for at besigtige og lære”, siger Jens Munk Ebbesen. 

Han føler sig dog sikker på, at der arbejdes på højtryk for at få en aftale på plads. 

”Det rejser selvfølgelig en bekymring hver gang der er tvivl i sagen, men vi tror på, at ministeriet og naturstyrelsen får en aftale med byrådet i Flensborg.”, siger han og tilføjer:

”Og vi følger det interesseret og tæt i Landbrug & Fødevarer, og vil gøre alt hvad vi kan for skubbe på, hvis det bliver nødvendigt”.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle